Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

31 Dis 2012

HERE IT COMES XD



haaa .. sedar tak sedar , ari ni dah 31/12/12 , ari last bagi ta0n 2012 .. cepat kan masa berlalu .. lepas ni masing-masing akan melangkah ka tahun yang baru , alam yang baru , dengan azam yang baru , dan bini yang baru , eh ? haha *joking* , setiap masa yang berlalu mengandungi sejuta kenangan , yang tak mampu dirakam semuanya oleh kamera , walaupu kata Yuna : "setiap gambar ada _____ " *lupa pulak :3 ,hehe
tapi setiap masa yang kita lalui dalam tahun 2012 , walau sedih atau gembira atau gila-gila , semuanya akan menjadi kenangan buat kita nanti , untuk dikenang di usia tua , ecece , haha ,


s0 lepas ni mana destinasi kita ye , haaaa C: , mai nak habaq mai 


HAPPY NEW YEAR !!! *aku jerit ni* hewhew :$
jap gih , tepat jam 12.00 malam , maka bermulalah era baru zaman teknologi,eh? bukan , bermulalah tahu baru yang bakal kita c0rak dengan pengalaman pahit manis yang baru , haa ni yang aku rasa tak sabar ni , walaupun sentiasa dihantui rasa takut sebab taon depan result SPM kuar , tapi aku rasa tak sab0r pulak nak expl0re kehidupan luar sek0lah , nak keja kah? bela badan kah?haha
tapi tiap kali mas0k ta0n baru ja mesti masing-masing pasang azam baru , aku p0n ada , kau ada?

AZAM CHEEK MIEN UNTUK 2013 :

(1) azam yang sangat klise - nak berubah menjadi lebih baik :3
(2) aku nak KURUSKAN BADAN !!!!!!!!!!!!!!!
(3) nak jadi lebih peramah dengan 0rang *buleh ke -_-*
(4) nak jadi rajin sangat-sangat, haha

0keih tuh je k0t azam aku untuk 2013 ni , k0rang camne? dan azam au yang n0 2 tuh , aku nak usaha jugak sampai buleh , sebab tak larat dah kena kutuk ,hukhuk :'3
takpa sl0w-sl0w la kita usaha untuk capai azam kita tuh sama-sama ye , chill lah :D
tapi , mas0k 2013 means , n0 m0re sch0ol , n0 more frens , no more teachers , no m0re homeworks , no more pressure , no more anything that I used to have in my life as student , yelah , pasni dah jarang nak jumpak classmates , apatah lagi buddies aku , kadang-kadang rasa sedih bila ingat balik memori bersama di sekolah , weih buddies , k0rang penghibur aku , k0rang pelengkap kehidupan aku , dan aku harap apa yang kita selalu kata : " Kami buddies kami takkan terpisah, 0tak gila-gila , takkan terpisah , kain batik ketat , takkan terpisah , sebab kami buddies , kami takkan terpisah " , haha aku memang tak buleh ingat time tuh , lawak beben0r tapi , bila aku cakap benda tu kat angpa , aku tak maen-maen 0keih? aku memang maksudkannya , sebab aku sayang angpa sangat-sangat , walau aku tak pernah tunjuk ,hehe
angpa lah pengkritik tegar aku , tapi angpa jugak yang menjadi penguat semangat aku .. thanxs my buddies , ZATY ,KYRAH , AZLIN , ASMA , KINAH
aku akan cuba kekalkan persahabatan kita ni , 0keih ?
fuhh , sentap pulak aku malam nih , hehe hujan-hujan ni terlebih feel pulak , 0keih lah setakat ni ja c0retan tahun baru aku , HAPPY NEW YEAR , and aku d0akan angpa dapat capai azam angpa dalam ta0n yang bakal datang dan c0retkan sebanyak mungkin mem0ri indah , s0 dapat la kita ingat-ingat masa kita tua nanti ,hehehew ^^

rakam sebanyak mungkin kenangan tau ? heheh :3




Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

24 Dis 2012

Tiada kata-kata (~,~)



haha ! besar gedabak gamb0 yang aku amek dari cik Google ni , ini menunjukkan betapa sakitnya hati aku yang sakit , hah , ayat apakah ? =,=' nevermind ..
apa yang aku sakit hati ialah , baru-baru ni , adik aku kena saman ! wah , bengang gak bila dengar , actually maybe aku rasa sakit hati yang lebih kepada rasa kesian kat mak dan ayah aku , well .. susah payah nak dapat duit selama ni , senang-senang ja kena gi serah kat Jabatan Trafik *eh ye ke  bayar kat situ*
memang aku rasa sangat sakit hati bila aku teng0k muka mak ayah aku keruh je sebab kes tuh,
yang paling sakit hati , bukannya mak dengan ayah aku tak pesan kat adik aku tu..
"Adik nak gi mana-mana , pakai helmet , dah la lesen takdak , jangan gi ja0h sangat"
buleh kata hari-hari mak ayah aku pesan kat dia macam tu , tapi tu lah budak laki ni , degil , keras pala dari batu yang ada kat air terjun tu hah , (-_-")



dan yang turut jadi mangsa , aku lah , kalu ikut plan ,aku nak gi daftar lesen keta dah , tapi aku kesian nak mintak duit kat mak aku , bukan murah lesen sekarang nih , huh *sigh* :'(
aku pun tak tau nak pikir , kalu ikut sakit hati , memang rasa macam nak lempang je , haha -,-
tapi , sab0r je lah ,, mak aku p0n tengah lancar perang dingin dengan adik  aku sekarang , biar je lah , kasi dia rasa sikit macamana kalu mak marah dan terasa dengan dia , kalu dak mak selalu sangat t0lerance dengan apa yang dia buat , tapi kali ni aku tau mak bet0l-bet0l marah , dan terasa , maybe sebab adik aku ni tak payah sangat nak dengar nasihat 0rang tua k0t..
0kei lah :) tak m0 sedih dan sakit hati lama-lama , nanti tak awet muda , haha
tapi aku p0n takdak pa dah nak st0ry s0 .. 0kei bye ! 
^_^v ~peace yo


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

21 Dis 2012

C0NGRATES TO ALLS :)

Hye *_*
0kei .. ari ni aku nak c0ngrates suma budak-budak batch 97 yang gi amek result..
aku tau ramai dapat result el0k + gempak kan?kan?
dan di kesempatan ini aku jugak nak ucap C0NGRATES yang teramat untuk adik-adik sek0lah aku..
SMK DATO' SYED AHMAD
caya lah k0rang ! k0rang dah pecah rek0d sek0lah :)
33 0rang dapat straight A's , maka pecahlah rek0d yang telah batch 95 yakni batch aku dulu hanya ~ erk bape ntah,,haha tapi dekat-dekat 30 ja,,29 k0t,,*ah nevermind
berjuta-juta tahniah aku ucapkan ~wah ayat skema , ^_^
memang terbaek lah k0rang ! 
sampai mas0k dalam t0p result PMR dalam Kedah weih !
bukan senang tau , tambah 0rang selalu pandang rendah kat sek0lah kita , walaupun memang sek0lah kita bertitle KLUSTER KECEMERLANGAN , tapi ramai yang beranggapan sek0lah luar bandar ni tak b0leh nak capai result yang gempak ! tapi hari ini..tarikh bersejarah , k0rang dah berjaya tutup mulut 0rang dengan kejayaan k0rang , SYABAS C:
dan aku sendiri harap batch 95 akan buat yang sama ta0n ni yakni masa kit0rang amek result SPM ta0n depan ~tiba-tiba ketaq semacam , haha
dan aku jugak nak ucap tahniah untuk diri sendiri #eh adeke camtuh?
sebab ari ni..aku berjaya mendapatkan sehelai telef0n baru ,haha
Samsung Galaxy Mini2 
0keih aku tau f0n tuh bese je -_-'
tapi nak wat camna , aku minat , dan aku tak suka f0n besar gedabak , dan takdak bajet ,haha
tapi..argh f0rget it , aku dah beli p0n ,haha
cute jek,sayang takde kaler putih kat kedai tuh ,hitam p0n hitam lah , janji bukan kuning
0h I hate yell0w =,='
0keilah , nanti aku sambung update ,hehe
takdak pa nak cita dalam neh , sebab tuh nak l0g0ut dulu sebelum aku mula merapu yang entah pape
0kei st0p.
Add caption

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

15 Dis 2012

MARSHABLE GO !


Hai sume ^_^ *ade0rangke*
k0rang dah sign up Marshable? bel0m? eisy k0rang ni.....*akumarahni*
0kei takpe-takpe..nanti k0rang j0in ye..jangan tak j0in pulak
0kei ari ni aku nak cita sikit apa kelebihan marshable neh , nak tau tak?
jawab ye kalu tak aku tembak! haha =,='

0kei-0kei..meh kita st0ry sikit kelebihan dia :



 
(1) Marshable is 0ur 0wn s0cial netw0rk,hasil kreativiti anak Malaysia ! haa,bangga tak?
(2) Marshable neh senang nak guna sebab cara nak guna sama cam faceb0ok jek
(3) Setiap 0rang ada akaun masing-masing , macam faceb0ok jugak TETAPI ..kita b0leh design kita punya pr0file mengikut kreativiti kita sendiri ~ni yang paling aku suka ^_^
(4) Marshable b0leh dikatakan kind 0f    BLOG + OLD FACEBOOK , ramai yang suka facebook style lama kan s0 , here it c0mes ! MARSHABLE :)
(5) Marshable jugak ada sh0utb0x macam dalam bl0g :) , memang ada "Who's 0nline" tapi kita tetap b0leh guna sh0utb0x untuk chat ramai-ramai 
(6) Ada pages yang menarik dan juga banyak aktiviti yang k0rang b0leh pilih such as : sembang kedai k0pi
(7) Dan lain-lain lagi yang kalu k0rang nak rasai k0rang kena la j0in , baru gempak ! *_*v

haaa...amacam?
MELETUP ! haha,,bagi aku Marshable ni memang menarik dan b0leh dibanggakan 0leh kita untuk bersaing dengan Faceb0ok...
tak salah kalau kita j0in dan supp0rt benda yang diusahakan 0leh anak Malaysia kita , kan?
kalau dulu asyik ngadap faceb0ok je , apa kata ubah sikit perhatian ngadap sat Marshable neh
Marshable masih baru dan akan ditambah dengan pelbagai lagi functi0n untuk memudahkan pengguna..
haaa..apalagi? j0m la j0in ramai-ramai ! hehe ^_^
aku actually tengah men0l0ng lah ni AdminMarshable untuk pr0m0te kepada rakyat-rakyat Malaysia yang dikenali sekalian , s0 aku pr0m0te lah dalam faceb0ok dan sini :)
nak teng0k c0nt0h ? aku b0h sample pr0file (pr0file aku)
tapi bukan keseluruhan , kalu nak teng0k keseluruhan , kena la sign up and add aku 0kei C:






Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

13 Dis 2012

HARIMAU MALAYA !!!!!!!!!!


HARIMAU MALAYA !!! Hah..itulah tajuk yang aku nak p0st ni..sapa teng0k b0la malam neh?
haaaa..k0npem ramai teng0k neh..MALAYSIA vs ..THAILAND
result : FAILED !!!
0oMaiALLAH..t0bat sakit hati..ayah aku sampai tutup tv sebab malas nak teng0k..dia kata memang takdak harapan dah MALAYSIA nak menang..,memang hampeh je rase..tapi kan di sebalik kehampehan terhadap team Harimau Malaya,aku rasa bangga pulak dengan satu lagi pencapaian Malaysia..apa dia?
haa..k0rang ada dengar tentang MARSHABLE?
tak? eeeiisy..lambat laa..heheh :) aku p0n baru tau sebenarnya..0kei Marshable neh ialah satu rangkaian s0sial milik Malaysia..alah ! macam Faceb0ok kesayangan k0rang tuh lah..agak sejibik laa muka dan functi0n tapi ada banyak lagi benda menarik such as d0rang tambah sh0utb0x and macam-macam lagi yang aku sendiri belum sempat nak expl0re..tapi bagi aku benda ni menarik dan b0leh dibanggakan 0leh rakyat Malaysia..maybe lah ada 0rang nak kat "Eleh meniru Faceb0ok lah tu" 
tapi bagi aku walaupun agak la macam nak meniru tapi kira 0kei la kan Malaysia dapat buat camtuh , kan?
sebab aku rasa tak senang nak wujudkan rangkaian s0sial yang b0leh sep0pular Faceb0ok dan banyak functi0n macamtuh..kalau suruh k0rang wat p0n mesti tak b0leh , kan ^_^v
heheh,,gurau jek ! tapi aku rasa..kita patut expl0re benda  ni sama-sama..s0 ?
let's r0ck it !!! 
=,='

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,