Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

17 Sep 2013

Throwback ELS Action Day : Treasure Hunt



Ehem. Hai :) Tengah godek-godek gambar kat facebook ni tetiba rasa nak letak pulak dalam blog. Bila lah tarikh dah lupa, aku menjadi seorang marshal. Best siot buli orang haha. Bangga weh bangga, tambah bila buleh buli senior yang kerek *joking. First experience lah kiranya, dengan nak kena speaking bagai. Awal lagi dah kena warning :

" Marshals, you are NOT ALLOWED to say even a word in Malay ! "

Phergh ! Nampak tak kediktatoran tu haha. Tapi memang enjoy habes. Dah-dah tengok dulu gambar. Tapi gambar-gambar ni aku ambik dari facebook aku dan jugak si Dela sebab malas nak transfer masuk netbook. Alasan lapuk cliche aku kikiki :D


ELS ACTION DAY : TREASURE HUNT


We are the marshals :D





We are friends. No racist !


Me as marshal :D


Femes jadi marshal, semua kena ambik gambar
dengan aku sebagai bukti kikiki. With my classmates/participants


Dengar je lah lirik meraban diorang haha





We are the treasurer Lol





My favourite seniors' team ! Sporting habis !


Muka fedup la tu haha


Kat checkpoint yang kena jadi actor





The director hahaha


Ehem, team yang mengandungi jejaka hensem+comel ><


The best cheers ever ! Siap jadi keta kebal lagi hahaha




Marshal with Mr Sasigaran. Aku? Lari taknak ambik gamba 



Sepak nak?





Whoaa kalau ikut banyak lagi, yang dalam henset aku nak tunjuk jugak tapi malas nak transfer :( Haih biarlah hehe, ni lah experience yang aku kutip kat UPSI ni. Bangga kot dengan action day ni sebab it was fully organized by Semester 1 students ! Kawan-kawan aku yang handle semua ni, budak sem lain just join as participants je. Mr Sasigaran pon bangga ngan kitorang sebab berjaya handle action ni dengan jayanya, walaupun takda experience sebelum ni. Walaupun aku menolong sebagai marshal je tapi haih nak tumpang bangga lah hehe xD

Memang best sebenarnya, somehow aku belajar untuk berkomunikasi dengan yakin. Sebab as marshal aku kena bagi instruction untuk participants dengan jelas clean and clear gitu. Tapi rasa nak fedup jugak bila ada sorang senior kata :

" I don't get what you are saying "

Lol hancur hati hahahahaa. Takpe takpe pengalaman tu kan. Lepas ni belajar cakap bagi lancar. Jasmin jangan nak bagi malu budak English, nama ja buat Dip In English tapi cakap tak fluent, siot je tau ! Paling best bab buni senior bila aku cakap tak puas hati dengan cheers dorang dan task yang dorang buat. Dengan kereknya senior ni cakap kat aku :


" Eh, we are your seniors lah "

 " So? Yes you are our seniors, but now we are the marshals,
 we have the clues, nothing you can do "


Kan dah kena setepek. Terdiam senior tu kikiki sorry ok :D Dahlah, penat taip. Babai <3




Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

14 Sep 2013

Dah Nak Habes !



Assalamualaikum again and hai hai hai ! Ceh nampak tak gaya kalut gelabah semacam. Excited weh, tadi siapkan case study and you know what, that was the LAST assignment for this semester ! Alhamdulillah, dalam menempuh life as semester one student ni, walaupun asyik merungut payah lah stress lah dengan assignment, tapi semuanya dapat jugak diselesaikan dalam masa yang ditetapkan.

Tapi boleh tengoklah markah kan, ada certain subject yang dah boleh tengok markah assignment, kuiz and test. Well, entahlah. Ni yang nak stress balik ni haha :3 Yang macam fedup, GRAMMAR. Ya Allah, rasa macam senang je time jawab tu, keluar result hah ambik kau ! Terpegun terkaku terdiam tergamam seribu bahasa. Jayson sampai 3 hari jadi pendiam sebab stress. Alahai, Oh My Grammar !

Sekarang dah week 13, maknanya lagi seminggu je tinggal. Pastu week study leave. Then, FINAL ! Aku cuak dah. Tapi macam biasa, buat bodoh je. Apa nak jadi la dengan aku ni, boleh bersantai dengar lagu di masa lapang, lepak-lepak kat kantin, dan yang pastinya mesti akan tido. Bukan rasa nak buat revision ke apa ke. Jasmin woi tolonglah sedar. BANGKITLAH !

Dah malas nak meraban. Takut nanti meraban melencong ke cerita feeling tangkap leleh payah pulak. Tu lagi satu, asyik menghantui. Aku pon tak paham dengan diri aku, kejap aku rasa ok, kejap aku rasa macam aku ni salah seorang penghuni Tanjung Rambutan yang kalau look around We Chat location is just around 300m Lol. Nampak tak keWechatan aku tu -_-

Eh betul lah dengan test yang aku buat hari tu, aku memang kurang memahami diri sendiri. But aku ni seorang yang music smart. Means memang berjiwa muzik. Kejap nak cari result test tu.



Bagi yang rabun jauh atau dekat or paling koman silau tu,
Silalah Klik Gambar Untuk Membesarkan Dia


See? Music is in me. It is true, I just love musics. Yang kaler Hijau (Myself smart) means ability untuk faham diri sendiri. Sikit je, maknanya aku ni memang tak faham dengan kehendak diri sendiri kot :3 Well I guess it is true. Kekadang aku pon konfius dengan diri aku. Kuning (People Smart) is ability to understand others. Well, kalau ikut pandangan aku sendiri terhadap diri aku, memang selalunya aku akan cuba untuk faham situasi semua orang so that aku takkan mudah-mudah jump into certain conclusion.

Merah (Linguistic/Word Smart) is ability to talk. Memang fail lah nak bercakap. Madam Nora kata sapa yang tinggi dalam area ni boleh jadi cikgu. Aku? Nampak sangat dah haha :3 Haaa cuba tengok yang Biru (Musical/Music Smart). Tu menunjukkan betapa mendalamnya minat aku dalam bidang music. Memang kalau ikutkan hati, nak je aku belajar semua instrument and sambung study dalam music. Sebab minat weh, minat gila ! Tapi nak buat macamana, disebabkan aku tak pernah ada pengalaman pon sentuh alat music, dan selama ni aku hanya menyumbangkan suara di depan handset je, dan jugak harapan mak ayah aku yang tinggi lagi mencakar langit nak tengok aku jadi cikgu, aku mengalah. Tak salah kan, mak dengan ayah dah banyak berkorban untuk aku sampai ke tahap ni, so why not aku korbankan apa yang aku minat. Lagipon bukanlah korban  terus, sebab music tu tetap jadi peneman aku jugak, aku boleh je nyanyi melalak bila-bila masa dalam bilik ni, dan music instrument boleh je belajar sambil-sambil. Two in one lah orang kata. Ehem, sekarang pon in process learning guitar. See? Peluang dan ruang ada, just grab it.

Hoi tadi kata nak stop. Ok lah, malas pulak nak describe satu-satu pasal result tu. So kalau ada, kalau adalah orang membaca belog aku yang usang dan bosan dan bebal dan hampeh dan sebagainya ni, korang nak try buat test tu, nak tengok personaliti atau diri korang ni tergolong dalam golongan yang mana, means what kind of smart you are, click HERE and selamat menjawab !






Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

8 Sep 2013

Aku Sakit







Aku sakit
Bila menatap matamu
Sadarku bahwa engkau bukan milikku
Aku sakit
Bila ku mengagumimu
Sadarku kau tak pernah mengagumi ku
Bangunkan aku dari tidur panjangku
Sadarkan aku dari mimpi tentangmu
Ku salah bila ku berharap padamu
Salah ku paksa kau tuk mengagumi ku
Kau tak tau perasaan ku
Dan ku tak mau kau tau
Aku sakit
Jika kau tau hatiku
Karna diriku tak berarti bagimu
Aku sakit
Bilakah kau sembuhkan aku
Tak mungkin, tak mungkin sungguh tidak mungkin

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

5 Sep 2013

Makin Jauh or Makin Dekat?






Hai :) Hermm, dua tiga empat menjak ni aku asyik post pasal feeling je dalam blog ni. Apa nak buat kan, dah nama pon, asal asal wujudnya niat nak tubuhkan blog ni memang untuk meluahkan segala apa yang terbuku di hati. Bukanlah niat nak cerita segala hal yang berlaku dalam kehidupan aku, but just sometime nak meluah kat sapa, selain berdoa dan merintih pada Nya, aku tak tau. So menulis la jawabnya. Walaupun setengah orang akan kata, " eh dia ni segala hal nak story, pehal. Tak malu ke, semua benda nak dedahkan umum".

Well aku paham doh, memang macam serabai sangat kalau semua benda kau nak cerita dalam ni, macam nak cerita kat semua orang masalah yang kau tengah hadapi kan. Tapi entahlah, malas aku nak pikir apa yang korang-korang nak cakap. Yang pasti, aku nak meluah melalui blog ni. Ini blog aku, coretan dalam ni, hanya sekadar coretan pasal memori yang aku sedang hadapi. Kenangan, pengalaman. Mana tau satu hari nanti nak godek-goodek balik kan. Baca balik segala post yang lama-lama dan aku akan berkata " Eh tak sangka bangangnya aku dulu", nampak tak thrill tu?

So macam tulah, memang ramai yang buat blog aku rasa, memang suka untuk meluah perasaan. Well perhaps, indeed la. It depends on you, yourself of course. Aku menulis bukan bermaksud nak membuka segala hikayat dongeng yang berlaku dalam hidup aku, tapi just meluah rasa yang tak terluah, dan dalam masa yang sama berkongsi pengalaman maybe. Mana tau ada orang tersesat dalam blog aku ni, pastu terbaca post aku, and at the same we are facing the same problem, we can exchange tips or ideas that we can use to settle certain problems. Right?

Lain orang, lain pandangan, lain cara berfikir. Mana la tau aku dapat jumpa kaedah yang tepat padat dan mantop untuk digunakan dalam menyelesaikan masalah aku ni ha. Senang cerita takpayah aku perah otak aku untuk berpikir. Hah, nampak tak kemalasan tu, jelas bersuluh weh. Hermm, nampak sangat ayat cuba happykan diri sendiri. Hermm. Hermm. Malas dah la nak taip. Tapi apa yang maksud title tu kalau aku tak cerita. Kena taip jugak la ni -_-

Well, based on previous post, aku cakap aku nak jauhkan diri dari kawan aku, yang aku jatuh suka tu. Well, I do try my best untuk jauhkan diri dari dia. Tapi semalam time kitorang tengah makan kat kafe, tetiba nampak dia. Aku buat tak tau je, tapi dia perasan pulak kawan aku. Hermm, dia ikut pulak gi lepak ngan kitorang. Memang aku buat bodoh, macam dia takda kat situ. Perasan pulak dia yang aku taknak layan dia, terus dia mintak diri. Sorry because I did that. But aku rasa bersalah, aku chat kat dia, mintak maaf.

Hari ni pulak, hermm. Lepak sama-sama. Sebab dia perasan yang aku menjauhkan diri. Sorry, bukan aku nak buat kau macam ni weh, tapi kau tak tau, sedih hati aku ni tiap kali aku pandang kau. Sakitnya, aku yang tanggung. Aku tak boleh nak tunjuk sebab aku tau kau akan rasa bersalah dengan apa yang aku rasa. Aku taknak kau rasa bersalah sebab dalam hal ni aku yang salah, aku jatuh suka kat kau. Perasaan aku ni yang rosakkan hubungan baik kita. Aku mintak maaf. Tapi tadi, lepak sesama, aku boleh nampak, kau dah berubah weh. Kau tak banyak cakap macam dulu. Kau ignore je semua orang. Hermm, atau sebab tadi aku ignore kau? Sebab tu kau senyap? Sorry, aku dah jadi kekok dengan kau weh :( Aku tak tau nak tunjuk reaksi apa depan kau. Nak tunjuk happy, sedih or marah. Aku dah tak tau dah. Makin aku nak jauhkan diri, napa aku rasa macam makin dekat pulak kita. Punah weh punah. The end lah, malas nak pikir :(








Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

3 Sep 2013

Its Going to The End



You know what, the moment you said that our friendship will last forever, honestly, I kept that word. I believe in you, I trust in your words. Seriously, now, I don't feel like I can't believe that word again. I can see now, our friendship, day by day has become, I don't know. I feel like you are running away. If those feelings I have toward you, is the reason why this friendship is ruining, then I'll go. Sorry. Sorry for this unpredictable feelings. Trust me, I never expect to have this feelings for you. Really, I hate myself for this. But now, I don't know what else to say. How I miss the old you, how you treated me before, how we can laugh with our jokes together, how we can.. I just, can't forget all that. I'll try, but please forgive me, because I'm gonna sacrifice our friendship, again it is because, this feeling I have, it's ruining everything. It ruins the way I look at you, the way I laugh when you are joking, and even the way I breath whenever I see you. I can't bear this, seriously. Because I know, I like you, I miss you, but you.. miss her. Like her. Love her. I know :') I will just walk away, sorry for doing this. Later, if you notice that I'm running away from you, please don't ask me anything, the reason or anything, please.. just don't :') Thanks for had given me chance to say all my feelings toward you, thanks for used to be there, making me laugh, making me happy. Seriously, I miss you, a lot. A lot. A lot and, really a lot. I miss you, but I can't just say it. Thanks for everything 



 




Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,