Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

22 Nov 2013

Long Time No See



Hai guys :) Long time no see. Its been quite long time that I haven't update any post in this blog. Kemain kan busy nya mengalahkan menteri dalam negeri. Busy lah sangat tapi memang busy pon. Gampang punya ayat macam dengan apa lagi. 

Memang dah lama aku dok bukak stalk blog aku ni. Eh, stalk blog sendiri pon boleh. I mean aku bukak la nak tengok ada visitor yang singgah ke tak kan, tapi aku nak update any post tu memang tak la kat rumah, maklumlah takda wifi jaring kat sana, kelambu tidur malam ada lah kan so macamana nak berinternet. Sebulan seminggu aku lalui cuti sem dengan mengorbankan kredit sepanjang hari just untuk main internet. Huahuahua, hidup  terbiasa dengan internet kan, bila takdak mula meroyan so I had to find a way.

Just abaikan yang tu, now dah 22/11/2013. It means almost one week that I've started my semester 2 back in UPSI. Fuh, waktu nak balik ke UPSI tu mula la dalam hati nak tangkap syahdu siap drama sebabak ala hindustan kan, nak feeling bagai. Maklumla tengah syok bercuti, heaven doing nothing at home, just spent time with family tetiba cuti habes kan  rasa macam  gampang je.





Sebelum balik UPSI tu, masing-masing cuak nak cek result. Maklumlah first sem ye dop, still blur dengan apa yang aku buat. For my result, Alhamdulillah,  even though aku target pointer aku akan low sebab carry marks yang timbul tenggelam dulu tu,  tapi Alhamdulillah untuk sem permulaan ni Allah bagi aku peluang untuk rasa kegembiraan bila dalam slip exam tu ada tulis " Senarai Dekan "

Aku sendiri tak sangka, macam mimpi pon ada lantas aku tampar laju-laju muka aku yang menggerutu. Macam gampang kan semua ayat nak klasik bombastik bagai. Tapi yeah as what I said, Alhamdulillah, I got 3.51 for this first sem. Walaupun atas urat je lepas menyelit masuk dalam Dean's List tu, tapi dah cukup untuk buat aku rasa lagi bersemangat nak target higher pointer for second semester.

So dengan semangat wajanya aku melangkahkan kaki ke kelas pada 18/11/2013, first and second classes for semester 2 began with Writing Skills and Grammar2 with Madam Nadiah Yan, which she was also teaching me Grammar1 for last sem. Memang best lah kelas dia kan, gelak je penat aku.

Bermulanya penderitaan aku bila third class started. English Language Pronunciation. Okay like seriously I was very excited to sit for this subject before because we're going to learn further about phonetic symbols which is very very very much interesting thing that should be learned. But once the lecturer came in, she spoiled everything ! Without any introduction to the subject, without any explanation terus dia suruh tulis nama, no matriks and give her RM10 and get a book for the subject. Then tak banyak cakap terus suruh buat group of three, and we were given assignment. On the FIRST DAY, we got an assignment without any explanation or nothing !! Memang bengang lah kan, subject ni bukan pasal hikayat kisah cinta macam Setia Hujung Nyawa yang senang kitorang nak treasure dan paham. All those symbols in the book, and all ridiculous diagram, ingat senang ke nak paham dengan takdak basic. Isnin ni presentation, it means kitorang ada seminggu je nak kaji buku tu, nak prepare slides, and create 20 questions based on what we read, and bila present kawan-kawan akan jawab soalan kita, kalau dorang tak dapat jawab, markah akan kena tolak. At that time, everyone was like




What the fruit is she talking about !


Kau ni nak cari pasal ke hape hah?!



Memang semua muka fedup gila. Tanya senior-senior, dorang cakap lecturer tu memang macam tu. Dalam kelas dia memang dia takkan explain or ajar anything, everything we'll do it by ourselves. Dengar je, memang fuhh macam volcano meletus semua budak  Semester 2 Diploma in English. Sakit hati tak terkata, tapi kerja kena buat jugak. Maybe ada something di sebalik apa yang lecturer ni buat kan, kita tak tau. So just do what she told and we'll just wait and see whats going to happen later.

I think that's for now, nanti-nanti akan update lagi. Ini pon disebabkan line UPSI Jaring menggila, hari ni baru dapat log in kat netbook aku ni cis sabor je lah kan. Got to go, cheer up and keep smile. Always remember that in anything we're doing, Innallahma'ana. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama kita so, cheers up !







Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,