Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

30 Jun 2014

Ramadhan Tiba



Ramadhan tiba Ramadhan tiba ^.^ 
Hai and very good evening or supposed to be goodnight. Haha. Cerita dia lama gila tak update blog. Tapi blog ni la. Sebab sekarang tengah buzy kalah gaban tengah update blog lagi satu, official for education punya blog sebab buat assignment. Subject Web kan. Well now dah semester 4 dan cerita dia jugak tengah sedih tak habes lagi sebab pointer jatuh. Memang rasa down jugak mula-mula sebab special sem ramai yang dapat dekan tapi aku jatuh so memang padan muka jugak sebab sapa suruh main-main kan. Anyway Alhamdulillah jugak sebab walaupun jatuh banyak tapi takdelah parah sangat, so bersyukur and lepas ni usaha lagi lebih baik jangan memain dah Jasmin ye.

So, hari ni first day Ramadhan. Memang sedih la cite dia kan. Buka puasa pon sadis. Apatah lagi sahur, cecah milo ngan biskut kering je, tu pon kebas yang Bella punya menyicah sekali sebab takda pape. Alahai nak ja aku terbang balik rumah. Sebab terlalu menyedihkan. Lepastu bazar pulak dah berpindah ke Behrang. Memang yelah dekat sangat Tanjung Malim dengan Behrang kan, memang aku akan rajin sangat nak ulang-alik ke Behrang. Haih. Bersabar. Tu je mampu.

So sem ni memang tak balik rumah lagi. And dengar khabarnya hanya akan balik dua hari sebelum raya. Sedih kan hidup. Sangat. Dua hari je kot sempat merasa puasa dengan family, In Sha Allah. Pastu dengar katanya cuti sekejap je, dengan busy assignment yang bertimbun-timbun. Memang kali ni tahap busy perdana menteri pon sikit je lagi nak surrender.

Hah dan satu lagi, hari ni, I mean kemarin, first day puasa, 29/6/2014, actually bersamaan dengan my lovely mom's birthday. So here, I wish you happy birthday my love. I wish you a blessed life, in this dunya and here after. May you always be blessed with health and happiness. Semoga sentiasa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan semua urusan dan semoga sentiasa dilindungi dari segala marabahaya dan dengki khianat manusia. I love you mak, so much and too much 

So, bermulanya awal Ramadhan ni, semoga bulan ni menjadi bulan untuk kita mentarbiyah diri masing-masing. In Sha Allah, benda yang kita jarang buat, kita rajin-rajinkan buat. Benda yang kita tak pernah buat, kita usahakan buat. Semoga kita dapat ubah diri sikit-sikit, dan kekal walaupun selepas Ramadhan. Banyak pahala kalau kita buat amal dalam bulan mulia ni kan. So jom sesama buat apa yang boleh, In Sha Allah berganda ganjaran Allah kasi :) Selamat menjalani ibadah puasa kepada semua muslimin dan muslimat :) Puasa jangan tak puasa ye !





Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

6 Jun 2014

5 June 2014




Hye ! Fuh mood membuak sangat nak menaip tapi bila bukak nak letak title pon dah blur. Haha. So, how's life? Hopefully everything is fine. By the way now I'm on my semester break. Lama gila. 4 bulan. Memang lepu duduk diam dalam rumah. Ok menipu. Cuti 4 hari ja pon, sadis kan?

So disebabkan cuti sem yang terlalu lama maka keputusannya adalah untuk terus bermastautin dalam kolej ni. Peh. 4 hari. Kemarin tamat final sem 3, Isnin depan terus masuk sem 4. Nak cepat sangat kan, tahap bullet train punya kelajuan. Sah-sah macam zombie. Lagi parah zombie naik kereta sorong. Apa benda aku pon tak tau apa yang aku tulis -.-







So sebab blur kita nyanyi dulu selagu. Currently in love with this song. Best gila. Macam relaks ja bila dengar and the meaning of the lyrics like seriously if someone ever give me this song, I'll be happy. It's like you really love someone, not because of their perfectness but as well as their imperfections. No more comment but I just love this song.

So, masa sepatutnya berjaya tolong kita untuk menghapus segala yang kita pernah tempuh kan. Tapi kadang, masa pon tak dapat nak hapuskan semuanya. Kadang kita sebenarnya hanya menipu diri sendiri. Saying that we have already forgot everything. Saying that we don't care at all. But deep inside, we know how much it's still hurt because we can't stop caring. 

Tapi apapon, seeloknya elakkan dari simpan rasa tak puas hati dan marah. Kalau simpan semua tu pon takkan ada apa yang akan berubah. Cari kebahagiaan sendiri. Semuanya atas diri kita kan?

So ok nampak sangat memang tengah blank. Sekadar nak update je blog ni. Cuti sem 4 hari so sebab tak balik maka akan dimanfaatkan untuk layan Running Man sepuas-puasnya. I'm just addicted to them and especially Kang Gary. Why so cute? So, see you later !








Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,