Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

31 Dis 2012

HERE IT COMES XD



haaa .. sedar tak sedar , ari ni dah 31/12/12 , ari last bagi ta0n 2012 .. cepat kan masa berlalu .. lepas ni masing-masing akan melangkah ka tahun yang baru , alam yang baru , dengan azam yang baru , dan bini yang baru , eh ? haha *joking* , setiap masa yang berlalu mengandungi sejuta kenangan , yang tak mampu dirakam semuanya oleh kamera , walaupu kata Yuna : "setiap gambar ada _____ " *lupa pulak :3 ,hehe
tapi setiap masa yang kita lalui dalam tahun 2012 , walau sedih atau gembira atau gila-gila , semuanya akan menjadi kenangan buat kita nanti , untuk dikenang di usia tua , ecece , haha ,


s0 lepas ni mana destinasi kita ye , haaaa C: , mai nak habaq mai 


HAPPY NEW YEAR !!! *aku jerit ni* hewhew :$
jap gih , tepat jam 12.00 malam , maka bermulalah era baru zaman teknologi,eh? bukan , bermulalah tahu baru yang bakal kita c0rak dengan pengalaman pahit manis yang baru , haa ni yang aku rasa tak sabar ni , walaupun sentiasa dihantui rasa takut sebab taon depan result SPM kuar , tapi aku rasa tak sab0r pulak nak expl0re kehidupan luar sek0lah , nak keja kah? bela badan kah?haha
tapi tiap kali mas0k ta0n baru ja mesti masing-masing pasang azam baru , aku p0n ada , kau ada?

AZAM CHEEK MIEN UNTUK 2013 :

(1) azam yang sangat klise - nak berubah menjadi lebih baik :3
(2) aku nak KURUSKAN BADAN !!!!!!!!!!!!!!!
(3) nak jadi lebih peramah dengan 0rang *buleh ke -_-*
(4) nak jadi rajin sangat-sangat, haha

0keih tuh je k0t azam aku untuk 2013 ni , k0rang camne? dan azam au yang n0 2 tuh , aku nak usaha jugak sampai buleh , sebab tak larat dah kena kutuk ,hukhuk :'3
takpa sl0w-sl0w la kita usaha untuk capai azam kita tuh sama-sama ye , chill lah :D
tapi , mas0k 2013 means , n0 m0re sch0ol , n0 more frens , no more teachers , no m0re homeworks , no more pressure , no more anything that I used to have in my life as student , yelah , pasni dah jarang nak jumpak classmates , apatah lagi buddies aku , kadang-kadang rasa sedih bila ingat balik memori bersama di sekolah , weih buddies , k0rang penghibur aku , k0rang pelengkap kehidupan aku , dan aku harap apa yang kita selalu kata : " Kami buddies kami takkan terpisah, 0tak gila-gila , takkan terpisah , kain batik ketat , takkan terpisah , sebab kami buddies , kami takkan terpisah " , haha aku memang tak buleh ingat time tuh , lawak beben0r tapi , bila aku cakap benda tu kat angpa , aku tak maen-maen 0keih? aku memang maksudkannya , sebab aku sayang angpa sangat-sangat , walau aku tak pernah tunjuk ,hehe
angpa lah pengkritik tegar aku , tapi angpa jugak yang menjadi penguat semangat aku .. thanxs my buddies , ZATY ,KYRAH , AZLIN , ASMA , KINAH
aku akan cuba kekalkan persahabatan kita ni , 0keih ?
fuhh , sentap pulak aku malam nih , hehe hujan-hujan ni terlebih feel pulak , 0keih lah setakat ni ja c0retan tahun baru aku , HAPPY NEW YEAR , and aku d0akan angpa dapat capai azam angpa dalam ta0n yang bakal datang dan c0retkan sebanyak mungkin mem0ri indah , s0 dapat la kita ingat-ingat masa kita tua nanti ,hehehew ^^

rakam sebanyak mungkin kenangan tau ? heheh :3




Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

24 Dis 2012

Tiada kata-kata (~,~)



haha ! besar gedabak gamb0 yang aku amek dari cik Google ni , ini menunjukkan betapa sakitnya hati aku yang sakit , hah , ayat apakah ? =,=' nevermind ..
apa yang aku sakit hati ialah , baru-baru ni , adik aku kena saman ! wah , bengang gak bila dengar , actually maybe aku rasa sakit hati yang lebih kepada rasa kesian kat mak dan ayah aku , well .. susah payah nak dapat duit selama ni , senang-senang ja kena gi serah kat Jabatan Trafik *eh ye ke  bayar kat situ*
memang aku rasa sangat sakit hati bila aku teng0k muka mak ayah aku keruh je sebab kes tuh,
yang paling sakit hati , bukannya mak dengan ayah aku tak pesan kat adik aku tu..
"Adik nak gi mana-mana , pakai helmet , dah la lesen takdak , jangan gi ja0h sangat"
buleh kata hari-hari mak ayah aku pesan kat dia macam tu , tapi tu lah budak laki ni , degil , keras pala dari batu yang ada kat air terjun tu hah , (-_-")



dan yang turut jadi mangsa , aku lah , kalu ikut plan ,aku nak gi daftar lesen keta dah , tapi aku kesian nak mintak duit kat mak aku , bukan murah lesen sekarang nih , huh *sigh* :'(
aku pun tak tau nak pikir , kalu ikut sakit hati , memang rasa macam nak lempang je , haha -,-
tapi , sab0r je lah ,, mak aku p0n tengah lancar perang dingin dengan adik  aku sekarang , biar je lah , kasi dia rasa sikit macamana kalu mak marah dan terasa dengan dia , kalu dak mak selalu sangat t0lerance dengan apa yang dia buat , tapi kali ni aku tau mak bet0l-bet0l marah , dan terasa , maybe sebab adik aku ni tak payah sangat nak dengar nasihat 0rang tua k0t..
0kei lah :) tak m0 sedih dan sakit hati lama-lama , nanti tak awet muda , haha
tapi aku p0n takdak pa dah nak st0ry s0 .. 0kei bye ! 
^_^v ~peace yo


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

21 Dis 2012

C0NGRATES TO ALLS :)

Hye *_*
0kei .. ari ni aku nak c0ngrates suma budak-budak batch 97 yang gi amek result..
aku tau ramai dapat result el0k + gempak kan?kan?
dan di kesempatan ini aku jugak nak ucap C0NGRATES yang teramat untuk adik-adik sek0lah aku..
SMK DATO' SYED AHMAD
caya lah k0rang ! k0rang dah pecah rek0d sek0lah :)
33 0rang dapat straight A's , maka pecahlah rek0d yang telah batch 95 yakni batch aku dulu hanya ~ erk bape ntah,,haha tapi dekat-dekat 30 ja,,29 k0t,,*ah nevermind
berjuta-juta tahniah aku ucapkan ~wah ayat skema , ^_^
memang terbaek lah k0rang ! 
sampai mas0k dalam t0p result PMR dalam Kedah weih !
bukan senang tau , tambah 0rang selalu pandang rendah kat sek0lah kita , walaupun memang sek0lah kita bertitle KLUSTER KECEMERLANGAN , tapi ramai yang beranggapan sek0lah luar bandar ni tak b0leh nak capai result yang gempak ! tapi hari ini..tarikh bersejarah , k0rang dah berjaya tutup mulut 0rang dengan kejayaan k0rang , SYABAS C:
dan aku sendiri harap batch 95 akan buat yang sama ta0n ni yakni masa kit0rang amek result SPM ta0n depan ~tiba-tiba ketaq semacam , haha
dan aku jugak nak ucap tahniah untuk diri sendiri #eh adeke camtuh?
sebab ari ni..aku berjaya mendapatkan sehelai telef0n baru ,haha
Samsung Galaxy Mini2 
0keih aku tau f0n tuh bese je -_-'
tapi nak wat camna , aku minat , dan aku tak suka f0n besar gedabak , dan takdak bajet ,haha
tapi..argh f0rget it , aku dah beli p0n ,haha
cute jek,sayang takde kaler putih kat kedai tuh ,hitam p0n hitam lah , janji bukan kuning
0h I hate yell0w =,='
0keilah , nanti aku sambung update ,hehe
takdak pa nak cita dalam neh , sebab tuh nak l0g0ut dulu sebelum aku mula merapu yang entah pape
0kei st0p.
Add caption

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

15 Dis 2012

MARSHABLE GO !


Hai sume ^_^ *ade0rangke*
k0rang dah sign up Marshable? bel0m? eisy k0rang ni.....*akumarahni*
0kei takpe-takpe..nanti k0rang j0in ye..jangan tak j0in pulak
0kei ari ni aku nak cita sikit apa kelebihan marshable neh , nak tau tak?
jawab ye kalu tak aku tembak! haha =,='

0kei-0kei..meh kita st0ry sikit kelebihan dia :



 
(1) Marshable is 0ur 0wn s0cial netw0rk,hasil kreativiti anak Malaysia ! haa,bangga tak?
(2) Marshable neh senang nak guna sebab cara nak guna sama cam faceb0ok jek
(3) Setiap 0rang ada akaun masing-masing , macam faceb0ok jugak TETAPI ..kita b0leh design kita punya pr0file mengikut kreativiti kita sendiri ~ni yang paling aku suka ^_^
(4) Marshable b0leh dikatakan kind 0f    BLOG + OLD FACEBOOK , ramai yang suka facebook style lama kan s0 , here it c0mes ! MARSHABLE :)
(5) Marshable jugak ada sh0utb0x macam dalam bl0g :) , memang ada "Who's 0nline" tapi kita tetap b0leh guna sh0utb0x untuk chat ramai-ramai 
(6) Ada pages yang menarik dan juga banyak aktiviti yang k0rang b0leh pilih such as : sembang kedai k0pi
(7) Dan lain-lain lagi yang kalu k0rang nak rasai k0rang kena la j0in , baru gempak ! *_*v

haaa...amacam?
MELETUP ! haha,,bagi aku Marshable ni memang menarik dan b0leh dibanggakan 0leh kita untuk bersaing dengan Faceb0ok...
tak salah kalau kita j0in dan supp0rt benda yang diusahakan 0leh anak Malaysia kita , kan?
kalau dulu asyik ngadap faceb0ok je , apa kata ubah sikit perhatian ngadap sat Marshable neh
Marshable masih baru dan akan ditambah dengan pelbagai lagi functi0n untuk memudahkan pengguna..
haaa..apalagi? j0m la j0in ramai-ramai ! hehe ^_^
aku actually tengah men0l0ng lah ni AdminMarshable untuk pr0m0te kepada rakyat-rakyat Malaysia yang dikenali sekalian , s0 aku pr0m0te lah dalam faceb0ok dan sini :)
nak teng0k c0nt0h ? aku b0h sample pr0file (pr0file aku)
tapi bukan keseluruhan , kalu nak teng0k keseluruhan , kena la sign up and add aku 0kei C:






Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

13 Dis 2012

HARIMAU MALAYA !!!!!!!!!!


HARIMAU MALAYA !!! Hah..itulah tajuk yang aku nak p0st ni..sapa teng0k b0la malam neh?
haaaa..k0npem ramai teng0k neh..MALAYSIA vs ..THAILAND
result : FAILED !!!
0oMaiALLAH..t0bat sakit hati..ayah aku sampai tutup tv sebab malas nak teng0k..dia kata memang takdak harapan dah MALAYSIA nak menang..,memang hampeh je rase..tapi kan di sebalik kehampehan terhadap team Harimau Malaya,aku rasa bangga pulak dengan satu lagi pencapaian Malaysia..apa dia?
haa..k0rang ada dengar tentang MARSHABLE?
tak? eeeiisy..lambat laa..heheh :) aku p0n baru tau sebenarnya..0kei Marshable neh ialah satu rangkaian s0sial milik Malaysia..alah ! macam Faceb0ok kesayangan k0rang tuh lah..agak sejibik laa muka dan functi0n tapi ada banyak lagi benda menarik such as d0rang tambah sh0utb0x and macam-macam lagi yang aku sendiri belum sempat nak expl0re..tapi bagi aku benda ni menarik dan b0leh dibanggakan 0leh rakyat Malaysia..maybe lah ada 0rang nak kat "Eleh meniru Faceb0ok lah tu" 
tapi bagi aku walaupun agak la macam nak meniru tapi kira 0kei la kan Malaysia dapat buat camtuh , kan?
sebab aku rasa tak senang nak wujudkan rangkaian s0sial yang b0leh sep0pular Faceb0ok dan banyak functi0n macamtuh..kalau suruh k0rang wat p0n mesti tak b0leh , kan ^_^v
heheh,,gurau jek ! tapi aku rasa..kita patut expl0re benda  ni sama-sama..s0 ?
let's r0ck it !!! 
=,='

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

26 Nov 2012

haaaaa?b0leh p0n ^_^

YA ALLAH !!!
boleh p0n!
haaaaa..tulah reaksi masa aku tekan new p0st,,heheh ^_^
bukan pe..dah lama beben0r aku tak b0leh nak p0st sebab aku p0n tak tau apa sebabnya -_-
akhirnya...lepas rindu jari-jemari nak menari *aiseh ayat*
haha..nevermind :)
aku sekarang tengah SPM ni..tak abes lagi..huhu
lambat beben0r rasa nak habeh menda alah ni..dan tak sab0r nak lepas SPM !!!
tapi tengah-tengah sy0k ni..ada gak menda tak heppy..
t0k aku pulak mas0k speta *h0spital*
tapi n0w dah pulih banyak..dan dia dah makin sehat..ALHAMDULILLAH
aku p0n tak tau nak tulis pa sebenarnya,idea terbantut..heheh :D
tak pa lah..wish me GUDLUCK !
nanti lepas SPM neh memang aku dah plan..nak ngadap bl0g neh sepuas-puasnya..haa
nak sangat?amek kau! hahah
dengan bl0g ni buat hal ntah pape..pesal takleh nak tukar backgr0und p0n aku tak tau..
aku dah naik muak sebenarnya neng0k bl0g aku yang tak berubah appearance ni..
aku tau k0rang p0n malas nak teng0k sebab tak pernah berubah kan?kan? :'(
nak buat camna..aku p0n bingung..huhu
s0 sapa-sapa tau camna nak settle..please guide me..0kei?

p/s : l0ve y0u !! heheh:)

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

25 Okt 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA ;)

Hye , hye , hye , dan hye !!
heheh ,, maap ye aku terlebih heppy..
takde pe nak tules sebenarnye..just nak wish kat k0rang sume..
SELAMAT HARI RAYA AIDIL-ADHA ^_^


haha..aku rasa mesti lembu-lembu dah naik gila sekarang neh ,,
sebenarnya plan nak p0sa hari ni sebab banyak faedahnya..tapi..huhu :(
apakan daya , aku hanya merancang tapi Dia yang menentukan , kan?
0kei lah..setakat ni dulu..bubye ! *_*
muah3 ! ewww..yuck ! hehe #akutauangpakatacamtuh#


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

19 Okt 2012

TENSI0N ! ;'(

FINALLY !!!!
lama gila aku tak update bel0g aku neh...gara-gara dashb0ard baru..huhu payah bet0l..
n0w aku tau sebab dia..maybe sebab aku netb0ok k0t..
s0 payah nak update..huhu
tak pa laa....janji hari ni aku b0leh update..yeehaaa! *jerit s0rang-s0rang*
haha *_*
sumpah aku heppy !
tapi....dua minggu lagi aku dah nak start exam..
Sijil Pelajaran Malaysia a.k.a SPM , dah tunggu depan pintu..
harap-harap aku b0leh buat yang terbaik...sebagai hadiah untuk mak dan ayah aku..
dan semua kawan-kawan yang nak amek SPM sekali dengan aku tuh..
I WISH Y0U VERY-VERY GUDLUCK 0keih ? ^^

p/s : aku harap dapat capai target aku..and h0pe k0rang p0n sama , w0keih ^_^v

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

20 Sep 2012

TAK SANGKANYA :(

Wah..dah berhabuk tahap tak hengat rupanya bel0g aku neh...lama bet0l tak update ,  makl0mlah aku baru habes trial..tak sempat nak ngadap menda alah ni , haha 
sebenarnya tak0t nak ngadap jelingan maut mak aku tu *gelak kucing*
hermm..dah lepas trial..punya lah excited nak tau result..
aku asal target 7A2B1C sebenarnya..
alih-alih ! banyak yang tak tercapai..huhu -_-
setakat neh baru ada 2A..aiyakk *sambil buat muka stress tahap gaban*
pastu..pagi tadi punya excited nak gi sek0lah , nak tau result MATHEMATIC my l0vely d0vey~what's that?
sampai-sampai ja kat sek0lah , macam bese gi beli bekfes kat cafe..
pastu terus mas0k kelas...
sampai ja dalam kelas , tiba-tiba aku dengar kawan-kawan aku kec0h..
aku p0n tanya la benda pa yang kec0h cam murai sangat neh..
pastu..depa kata ada budak sek0lah aku excident dekat area K0lej Mara..
aku p0n..buat muka selamba laa..ingat excident besa-besa je..
pastuh Ustazah Khalijah , guru kelas aku mas0k..tanya pasal s0rang budak kelas aku neh..Shahida..
aku ingatkan dia yang excident ke ape ke..
pastu budak-budak kelas kata bukan Shahida tu , tapi budak Form4..
dan..dia meninggal di tempat kejadian..
INNALILLAHIWAINNAILAIHIRAJIUN..
*sesungguhnya hanya pada DIA kita kembali*
masa tuh , kami suma macam tergamam ja..
dah sampai masa ajal..pastu masing-masing sibuk tanya yang mana satu budak tuh..
nama Samihah..tak kenal yang mana..
kemalangan tuh memang ngeri ,, daripada apa yang aku dengar..
sebelah muka dia hancur..lepas tuh kaki terputus..YA ALLAH..takutnya aku masa tuh..
kesian arwah..m0tor dia pulak memang hancur..
pastu tadi aku bukak Fb nak teng0k yang mna..
bila teng0k..tak sangkanya adik ni...dia memang se0rang yang mudah tersenyum..
memang tak sangka..hurmm :|
aku p0n tak tau nak kata pa..hanya mampu sedekah AL-FATIHAH je kat arwah..
hurmm 0kei laa..setakat ni je k0t dulu..nak siap-siap nak gi Ulu Lengg0ng ^_^
nanti feel free aku b0h gamb0r-gamb0r ye ! tu p0n kalu ada , hehe

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

6 Sep 2012

ALHAMDULILLAH KALAU CAMTU,EH WHAT? TIPU ?

Haaaa..eh3 hye all ^^
aku tak gi sek0lah ari ni s0 aktiviti aku k0dek-k0dek dalam bel0g dengan fesbuk je , hehe
pastu masa aku tengah sy0k-sy0k k0dek-k0dek dalam fesbuk tadi..aku terbaca pasal satu news neh 
aku tak tau angpa tau ka dak lagi tapi takpa aku nak cita gak heheh :3


mesti k0rang kenal kan..
Paris Hilton..sapa tak kenal..
memang aku terkejut masa mula-mula teng0k..pastu hati berdetik
"eh bagus laa dia mas0k Islam"
then aku p0n cuit-cuit berita tuh..
lalu tersingkaplah kebenaran yang tersembunyi di sebalik perkataan ,
eh? pape je la..scr0ll lagi nak bace pasal neh


B
erita gempar yang menyatakan Paris Hilton sudah memeluk, mendakap dan merangkul ugama Islam semalam adalah palsu.

Gambar palsu Paris Hilton. Gambar ternyata diedit menggunakan softwer komputer.

Puteri Sextape US dan wanita yang pernah diundi sebagai selebriti paling jelek ini dilaporkan kononnya telah menukar ugama kerana inginkan anjakan paradigma di dalam hidupnya

Sama seperti berita kononnya Facebook akan ditutup sebelum ini yang tersebar di Internet, kini berita yang disebarkan lebih menggemparkan.

Berita Paris Hilton masuk Islam adalah sebenarnya direka-reka dan dilaporkan pada akhbar parodi online The Daily Squib
Akhbar tersebut kerap menyebarkan berita-berita palsu sebelum ini.
Bebarapa blogger telah terus mempercayai dan menyebarkannya melalui blog dan diperkongsikan oleh pembaca melalui facebook dan twitter untuk terus membebalkan masyarakat tanpa menyelidiki fakta sebenar.
"Kita hairan kerana masih ada umat islam terutama di kalangan bangsa Melayu kita yang terpengaruh dengan hoax sedemikian," jelas seorang jurutera yang enggan namanya disiarkan.
For those thousands of you who are somehow finding your way to this blog to establish if Paris Hilton has reverted to Islam I can assure or perhaps reassure you she has not.
The rumour online appears to have spread rapidly and as Churchill mentioned a lie travels around the world before the truth gets it's pants on which was said before the Internet.

However, she did appear to enjoy her time in Egypt before the revolution.
 -londonmuslims
The rumour online appears to have spread rapidly and as Churchill mentioned a lie travels around the world before the truth gets it's pants on which was said before the Internet.
sumber berita : KELAB GREENBOC 
ceh bet0l berita ni..punya aku excited kalu bet0l-bet0l dia pel0k Islam..
s0 , what d0 y0u think?
^^v
0kei fine aku tau..
"Lu pikirlah sendiri"
kan ? haha b0ring bet0l..
nak g0dek-g0dek cari mende laen jap..

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

5 Sep 2012

SEGMEN : JOM TAMBAH FOLLOWER BL0G ! MY FIRST SEGMEN I J0IN :)


First time neh aku j0in segmen by bl0gger-bl0gger hebat laen !
nak try sebelum neh tak0t tapi 0rang kate..
tak kenal maka tak cinta..tak try maka tak.....?
tak cun ah ! haha


FOLLOWER : 8 ORANG YANG BAEK


haa...excited pulak neh ! hehe
nak j0in gak ?
klik kat gamb0r header Sis Izzah yang chumel tuh yea?
maseh ! maseh !
finally aku da berjaya j0in a segment !
j0m ! j0m ! tambahkan foll0wer ! ^^


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

4 Sep 2012

MAAF ! MAAF ! MAAF ! :C


 *s0ry m0od sedih malam neh*
Hai semue..hukhukhuk
rase tak lengkap pulak tak mesej dengan MR.NG0KNGEK kesayangan..
dengan es0k paper Math dan Arab *0oMaiALLAH*
malam neh nak tuju kat MR.NG0KNGEK..


awak..awak..
saya MINTAK MAAF sangat-sangat..
0kei saya tau..saya selalu buat awak camneh..
marah-marah awak..padahal awak buat salah siket jek..
nak banding dengan saya yang selalu buat awak sakit hati..
hurmm :C
saya serba salah sangat sekarang..
nak mesej kedit takde *uhuk3*
kite mesej k0lony awak da 0ffline..
saya tau awak terasa sangat-sangat dengan saya..
S0RY ! S0RY ! S0RY !


 hari terasa laen bila takde 0rang nak usik-usik lagi dah
0h I'm s0 BAD !! 
+_+
hukhukhuk
#really h0pe he reads this#
I'm really S0RRY sayeng :(


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

2 Sep 2012

NYUM ! NYUM ! *_*

Di tengah-tengah kepanasan hari..apa yang menjadi idaman?
haa..macam-macam jawapan akan kita dapat kalau kita tanya ramai 0rang..
dan jawapan aku..
ICE CREAM !!
0oMaiAllah !
tengah-tengah d0k 0nline neh keimanan teruji bila tetibe naek pic eskrem yang sedap-sedap..
fuhh..nampak menggamit-gamit je..huhuk -,-
aku ialah se0rang hantu eskrem dan aku yakin..k0rang p0n sama kan?kan?
kalau kita 0nline fesbuk mesti akan naek pasal satu syarikat *eh syarikat ke* ah whatever laa..
yang p0pular dengan eskrem yang sangat yummy2 l0ok..eeeiih meleleh d0wh neng0k !
BASKIN R0BBIN !
tau kan ? tau kan ?
haaa..kalu tak tau klik laa kat BASKIN R0BBIN neh ! ^_^
jage-jage ready t0wel bawah dagu hikhik ^^
j0m neng0k antara eskrem-eskrem dari Baskin Robbin yang aku ada d0wnl0ad seket..
check it 0ut ! C:
















 haaaaa...sengaja aku tak kecikkan gamb0r-gamb0r neh s0 kite sama-same leleh yea ! ^^v
eeiisy ! memang keimanan teruji bet0l nak upl0ad sume pic neh..
nyum3 ! kalau dapat time-time camneh kan best...
#berangan seketika yang aku sedang dikelilingi eskrem#
hihok =.='
nak eskrem ! nak eskrem !
eeeeiiiii....0kei lah..
nak st0p dulu nanti aku jadi gila kang naya k0rang..hehe +_+
bubye3 ! muah3 l0ve y0u all beri-beri much ! *_*


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

HAH? BIAQ BET0I ? 0.o

Apa? biaq bet0i?
haa..camtu laa reaksi aku masa 0nline dengan si Zaty kawan aku tuh..
kak Futri da kawen?
memang UNBELIEVABLE !
kak Futri yang gempak dan sp0rting tuh da kawen?
Yes !
nak teng0k?
klik SINI !
wah..c0ngrates kak Futri ! memang tak sangka..awal bet0l kawen..
sy0k laa Kak Miza dapat menantu awai ! ^_^
bestnye kawen mude *tergedik sens0rang*
h0i ! h0i ! cik Jas !
kaw tuh muda kemet0t lagi t0ksah d0k berangan !
haha -,-'
takpelah..nanti kawen laa tuh,,banyakkan besab0r ye..kih3
ermm..ape aku nak cite malam ni ek..
tak m0h st0ry pape laa..just nak jiwang-jiwang jap..
pernah dengar lagu neh
|
|
|
v
Dia atau Diriku by Ungu
 
kalu tak pernah..try laa dengar ek *pliss3 ^_-*
best tau lagu ni..sedih p0n ade gak..hihihi
tapi malam ni aku tak mampu nak upl0ad vide0 s0 aku tulis lirik jer laa ek?
 
 

Sungguh tak mungkin dalam kisah ini kita kan bersatu
bila tak pernah ada perasaan cinta seutuhnya
kini akhirnya kau harus memilih dia atau diriku
yang pantas mendapatkanmu, pantas menjadi kekasihmu
reff:
sampai kapankah kita akan bersama
bila tak pernah ada perasaan cinta antara kita
perasaan saling menyayangi
sampai kapankah kita akan bersama
bila kau hanya bisa mencintaiku separuh hatimu
separuh kau mencintainya
sungguh tak mungkin, sungguh tak bisa
kita kan bersama bila kau masih membagi cinta
fuhh..aku suka banget neh sama lagunya..enak didengarin..
hua3 ^^v

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

30 Ogo 2012

MERDEKA YEAY ! ALHAMDULILLAH ~ ^^,

MALAYSIA TANAH AIRKU !!!
fuhh..semangat aku neh nak sambut merdeka *_*
syukur ALHAMDULILLAH
sebab aku ditakdirkan lahir dan membesar di sebuah negara yang aman dan damai ni..
kalu teng0k saudara-saudara kat negara laen,,
kita patut sangat-sangat bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang
*baek k0rang bersyukur cepat*
heheh >..<
dan aku salute laa..
wal0pon Malaysia sekarang agak *cikit je* kelam kabut sebab p0litik..
tapi still ada segelintir rakyat b0leh bersatu-padu lagi..
tak kira apa jua bangsa..
well,kira 0kei laa kan daripada takdak langs0ng hua3 =,='


0rang kate..
"Bersatu TEGUH..bercerai R0B0H !"
s0 mana kita nak pilih??
LU PIKIR LA SENDIRI ! (",)
0rait !
beberapa detik lagi kita akan menyambut 
HARI KEMERDEKAAN yang ke-55 !
cepatnya masa berlalu kan?
dan berdirinya aku di sini *acece*
semangat nak tembak bunga api yang lawa cuns melecuns tu !
tengah kumpul ramai-ramai kat DUSUN MINDA RESORT dengan family members..
ada makan-makan *nyum3* -..-'
dan tepat jam 12 jap gi..
meletuplah bunga api tuh..hehe tak sab0rnya eden !
dan jap gi kami akan sambut bezday ANAK MERDEKA hua3
si ELFA SYAHIRA..
alaa cousin aku tuh,,yang cewi tahap tak sama dengan aku tuh *erkk~abaikan
haa..bertuah laa dia lahir 31 OGOS !
ANAK MERDEKA tuh !!
dan juga se0rang lagi sepupu aku..
aku panggil dia ANGAH !
heppy bezday Angah ! ^^
dan ada s0rang lagi..
yang ni lagi spesel wa cakap lu..
nak tau apa yang spesel sangat tuh? jap ah nak gitau..
bezday Pak Long aku yang paling spesel...
iaitu jatuh pada 31 OGOS 1957 !!
kiranya time 0rang d0k letih meraung-raung MERDEKA !MERDEKA ! tuh..
t0k aku d0k letih d0k push Pak Long aku kuar dari perut dia..hua3 @_@
dah ! dah ! tak pasal-pasal aku ngutuk dia..
hehe :)
ape p0n..
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN yang ke-55 
wahai MALAYSIAku yang terchenta !
^_^
I L0VE Y0U MALAYSIA !
MALAYSIA B0LEH !!

p/s:penat aku tules..sebab masa tulis tuh semangat berkobar-kobar dan aku hanya mampu
menjerit dalam hati..sebab nanti 0rang ingat aku gila pulak keh3 **v


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

28 Ogo 2012

ANDA terCOMEL di dunia !!

hah ? ape yang terC0MEL tuh ??
aku ke? -,-
aaiisy y0u all ni..tak de laaa
haha *0kei st0p*
haa..ape yang c0mel sangat tuh Jas 0oi..
memalam buta ni nak berc0mel-c0mel pulak..
haa..aku nak tanya k0rang..
benda apa yang k0rang m0st admire sekali..
benda h0k c0mel-c0mel laa khususnye..
aku ?
nak tau benda yang aku rasa sangat laa c0mel dan aku sangat laa suka ada satu..
ianya seek0r lipas !
WHAT ???!
0hN0 !
bukan laa..haha..
ade kat bawah ni..teng0k dulu,,
pastu k0rang decide samaada bet0l ke tak aku pilih benda ni sebagai benda paling c0mel sedunia..
0kei?

werkkk :P kat MR.NGOKNGEK tuh !


say CHeese !

DORAEMON !!

Pika..pika..PIKACHU !! ^^



0o Mai ALLAH !
tekej0t eden k0me ni !


kasihnya IBU !





i l0ve PINK beri-beri mach !
*_*



see ??
setuju tak dengan aku ??
bila aku teng0k jek ciptaan ALLAH yang satu ni..
damai je rasa dalam hati..
c0mel sangat..eeeeiii >.<
kajian p0n ada membuktikan *aiseh cam iklan pulak*
yang salah satu cara untuk hilangkan stress adalah dengan membelai binatang peliharaan c0nt0hnya kuceng :)
dapat menenangkan minda yang serabut tau..
rezeki p0n murah kalau kita bela kuceng ni..
dan..
kuceng adalah binatang yang disayangi Rasulullah s.a.w tau ??
haaa..speselnya kuceng ni..
kat rumah aku p0n ada 6 ek0r kuceng !
sangat-sangat menghiburkan hati..hehe ^_^
gambar-gambar di atas aku kutip dari ..
facebook laa mane lagi hehe
tapi dalam banyak0banyak gambar kuceng yang c0mel-c0mel..
ada satu yang memang tak b0leh blah..! haha
kalau teng0k p0n memang g0lek-g0lek gelak *hiperb0la*
nak teng0k ?



haaa ?
ape kata ngk0 ?
haha ^^v
seriesly..sebagai manusia yang ade FB ,
aku terase gak teng0k pic neh 
hua hua hua =..='
aku tau..k0rang p0n terase kan ? kan?
memang kelakar si0t !
haaa..penat bet0l nak update pasal mende neh -.-'
tapi aku puas gile teng0k muke-muke c0mel neh,,hilang sume penat lelah aku *aiseh !
tapi ada satu binatang #ye ke binatang? # yang aku takkan suka !
wal0pon dia buat muka c0mel ala-ala Justin Bieber 0r aweknya Selena Gomez !
apakah?

haa..nilaa menatang tuh
puihh ! =,='
aku sangat tak suka dan aku yakin 100% yang takda mana-mana budak p0mpuan p0n suka menatang ni
bet0l ark?
eeeeii...geli gila nak upl0ad p0n..
tambah-tambah time nak masuk t0ilet
kalu ada menatang neh , k0npem aku patah balik !
tunggu lusa je laa aku mas0k t0ilet haha -_-"
0kei laa..setakat ni je dulu nak cite..
nanti pikir laen nak p0st apa kat bel0g neh !
MR.NG0KNGEK
kalau kaw tak baca siap kaw !
ngengade s0h aku hapdet bel0g neh..
baca jangan tak baca !
^^v
*peace yaw*
GUDNITE eberibadi !




Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,