Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

20 Sep 2012

TAK SANGKANYA :(

Wah..dah berhabuk tahap tak hengat rupanya bel0g aku neh...lama bet0l tak update ,  makl0mlah aku baru habes trial..tak sempat nak ngadap menda alah ni , haha 
sebenarnya tak0t nak ngadap jelingan maut mak aku tu *gelak kucing*
hermm..dah lepas trial..punya lah excited nak tau result..
aku asal target 7A2B1C sebenarnya..
alih-alih ! banyak yang tak tercapai..huhu -_-
setakat neh baru ada 2A..aiyakk *sambil buat muka stress tahap gaban*
pastu..pagi tadi punya excited nak gi sek0lah , nak tau result MATHEMATIC my l0vely d0vey~what's that?
sampai-sampai ja kat sek0lah , macam bese gi beli bekfes kat cafe..
pastu terus mas0k kelas...
sampai ja dalam kelas , tiba-tiba aku dengar kawan-kawan aku kec0h..
aku p0n tanya la benda pa yang kec0h cam murai sangat neh..
pastu..depa kata ada budak sek0lah aku excident dekat area K0lej Mara..
aku p0n..buat muka selamba laa..ingat excident besa-besa je..
pastuh Ustazah Khalijah , guru kelas aku mas0k..tanya pasal s0rang budak kelas aku neh..Shahida..
aku ingatkan dia yang excident ke ape ke..
pastu budak-budak kelas kata bukan Shahida tu , tapi budak Form4..
dan..dia meninggal di tempat kejadian..
INNALILLAHIWAINNAILAIHIRAJIUN..
*sesungguhnya hanya pada DIA kita kembali*
masa tuh , kami suma macam tergamam ja..
dah sampai masa ajal..pastu masing-masing sibuk tanya yang mana satu budak tuh..
nama Samihah..tak kenal yang mana..
kemalangan tuh memang ngeri ,, daripada apa yang aku dengar..
sebelah muka dia hancur..lepas tuh kaki terputus..YA ALLAH..takutnya aku masa tuh..
kesian arwah..m0tor dia pulak memang hancur..
pastu tadi aku bukak Fb nak teng0k yang mna..
bila teng0k..tak sangkanya adik ni...dia memang se0rang yang mudah tersenyum..
memang tak sangka..hurmm :|
aku p0n tak tau nak kata pa..hanya mampu sedekah AL-FATIHAH je kat arwah..
hurmm 0kei laa..setakat ni je k0t dulu..nak siap-siap nak gi Ulu Lengg0ng ^_^
nanti feel free aku b0h gamb0r-gamb0r ye ! tu p0n kalu ada , hehe

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

6 Sep 2012

ALHAMDULILLAH KALAU CAMTU,EH WHAT? TIPU ?

Haaaa..eh3 hye all ^^
aku tak gi sek0lah ari ni s0 aktiviti aku k0dek-k0dek dalam bel0g dengan fesbuk je , hehe
pastu masa aku tengah sy0k-sy0k k0dek-k0dek dalam fesbuk tadi..aku terbaca pasal satu news neh 
aku tak tau angpa tau ka dak lagi tapi takpa aku nak cita gak heheh :3


mesti k0rang kenal kan..
Paris Hilton..sapa tak kenal..
memang aku terkejut masa mula-mula teng0k..pastu hati berdetik
"eh bagus laa dia mas0k Islam"
then aku p0n cuit-cuit berita tuh..
lalu tersingkaplah kebenaran yang tersembunyi di sebalik perkataan ,
eh? pape je la..scr0ll lagi nak bace pasal neh


B
erita gempar yang menyatakan Paris Hilton sudah memeluk, mendakap dan merangkul ugama Islam semalam adalah palsu.

Gambar palsu Paris Hilton. Gambar ternyata diedit menggunakan softwer komputer.

Puteri Sextape US dan wanita yang pernah diundi sebagai selebriti paling jelek ini dilaporkan kononnya telah menukar ugama kerana inginkan anjakan paradigma di dalam hidupnya

Sama seperti berita kononnya Facebook akan ditutup sebelum ini yang tersebar di Internet, kini berita yang disebarkan lebih menggemparkan.

Berita Paris Hilton masuk Islam adalah sebenarnya direka-reka dan dilaporkan pada akhbar parodi online The Daily Squib
Akhbar tersebut kerap menyebarkan berita-berita palsu sebelum ini.
Bebarapa blogger telah terus mempercayai dan menyebarkannya melalui blog dan diperkongsikan oleh pembaca melalui facebook dan twitter untuk terus membebalkan masyarakat tanpa menyelidiki fakta sebenar.
"Kita hairan kerana masih ada umat islam terutama di kalangan bangsa Melayu kita yang terpengaruh dengan hoax sedemikian," jelas seorang jurutera yang enggan namanya disiarkan.
For those thousands of you who are somehow finding your way to this blog to establish if Paris Hilton has reverted to Islam I can assure or perhaps reassure you she has not.
The rumour online appears to have spread rapidly and as Churchill mentioned a lie travels around the world before the truth gets it's pants on which was said before the Internet.

However, she did appear to enjoy her time in Egypt before the revolution.
 -londonmuslims
The rumour online appears to have spread rapidly and as Churchill mentioned a lie travels around the world before the truth gets it's pants on which was said before the Internet.
sumber berita : KELAB GREENBOC 
ceh bet0l berita ni..punya aku excited kalu bet0l-bet0l dia pel0k Islam..
s0 , what d0 y0u think?
^^v
0kei fine aku tau..
"Lu pikirlah sendiri"
kan ? haha b0ring bet0l..
nak g0dek-g0dek cari mende laen jap..

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

5 Sep 2012

SEGMEN : JOM TAMBAH FOLLOWER BL0G ! MY FIRST SEGMEN I J0IN :)


First time neh aku j0in segmen by bl0gger-bl0gger hebat laen !
nak try sebelum neh tak0t tapi 0rang kate..
tak kenal maka tak cinta..tak try maka tak.....?
tak cun ah ! haha


FOLLOWER : 8 ORANG YANG BAEK


haa...excited pulak neh ! hehe
nak j0in gak ?
klik kat gamb0r header Sis Izzah yang chumel tuh yea?
maseh ! maseh !
finally aku da berjaya j0in a segment !
j0m ! j0m ! tambahkan foll0wer ! ^^


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

4 Sep 2012

MAAF ! MAAF ! MAAF ! :C


 *s0ry m0od sedih malam neh*
Hai semue..hukhukhuk
rase tak lengkap pulak tak mesej dengan MR.NG0KNGEK kesayangan..
dengan es0k paper Math dan Arab *0oMaiALLAH*
malam neh nak tuju kat MR.NG0KNGEK..


awak..awak..
saya MINTAK MAAF sangat-sangat..
0kei saya tau..saya selalu buat awak camneh..
marah-marah awak..padahal awak buat salah siket jek..
nak banding dengan saya yang selalu buat awak sakit hati..
hurmm :C
saya serba salah sangat sekarang..
nak mesej kedit takde *uhuk3*
kite mesej k0lony awak da 0ffline..
saya tau awak terasa sangat-sangat dengan saya..
S0RY ! S0RY ! S0RY !


 hari terasa laen bila takde 0rang nak usik-usik lagi dah
0h I'm s0 BAD !! 
+_+
hukhukhuk
#really h0pe he reads this#
I'm really S0RRY sayeng :(


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

2 Sep 2012

NYUM ! NYUM ! *_*

Di tengah-tengah kepanasan hari..apa yang menjadi idaman?
haa..macam-macam jawapan akan kita dapat kalau kita tanya ramai 0rang..
dan jawapan aku..
ICE CREAM !!
0oMaiAllah !
tengah-tengah d0k 0nline neh keimanan teruji bila tetibe naek pic eskrem yang sedap-sedap..
fuhh..nampak menggamit-gamit je..huhuk -,-
aku ialah se0rang hantu eskrem dan aku yakin..k0rang p0n sama kan?kan?
kalau kita 0nline fesbuk mesti akan naek pasal satu syarikat *eh syarikat ke* ah whatever laa..
yang p0pular dengan eskrem yang sangat yummy2 l0ok..eeeiih meleleh d0wh neng0k !
BASKIN R0BBIN !
tau kan ? tau kan ?
haaa..kalu tak tau klik laa kat BASKIN R0BBIN neh ! ^_^
jage-jage ready t0wel bawah dagu hikhik ^^
j0m neng0k antara eskrem-eskrem dari Baskin Robbin yang aku ada d0wnl0ad seket..
check it 0ut ! C:
















 haaaaa...sengaja aku tak kecikkan gamb0r-gamb0r neh s0 kite sama-same leleh yea ! ^^v
eeiisy ! memang keimanan teruji bet0l nak upl0ad sume pic neh..
nyum3 ! kalau dapat time-time camneh kan best...
#berangan seketika yang aku sedang dikelilingi eskrem#
hihok =.='
nak eskrem ! nak eskrem !
eeeeiiiii....0kei lah..
nak st0p dulu nanti aku jadi gila kang naya k0rang..hehe +_+
bubye3 ! muah3 l0ve y0u all beri-beri much ! *_*


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

HAH? BIAQ BET0I ? 0.o

Apa? biaq bet0i?
haa..camtu laa reaksi aku masa 0nline dengan si Zaty kawan aku tuh..
kak Futri da kawen?
memang UNBELIEVABLE !
kak Futri yang gempak dan sp0rting tuh da kawen?
Yes !
nak teng0k?
klik SINI !
wah..c0ngrates kak Futri ! memang tak sangka..awal bet0l kawen..
sy0k laa Kak Miza dapat menantu awai ! ^_^
bestnye kawen mude *tergedik sens0rang*
h0i ! h0i ! cik Jas !
kaw tuh muda kemet0t lagi t0ksah d0k berangan !
haha -,-'
takpelah..nanti kawen laa tuh,,banyakkan besab0r ye..kih3
ermm..ape aku nak cite malam ni ek..
tak m0h st0ry pape laa..just nak jiwang-jiwang jap..
pernah dengar lagu neh
|
|
|
v
Dia atau Diriku by Ungu
 
kalu tak pernah..try laa dengar ek *pliss3 ^_-*
best tau lagu ni..sedih p0n ade gak..hihihi
tapi malam ni aku tak mampu nak upl0ad vide0 s0 aku tulis lirik jer laa ek?
 
 

Sungguh tak mungkin dalam kisah ini kita kan bersatu
bila tak pernah ada perasaan cinta seutuhnya
kini akhirnya kau harus memilih dia atau diriku
yang pantas mendapatkanmu, pantas menjadi kekasihmu
reff:
sampai kapankah kita akan bersama
bila tak pernah ada perasaan cinta antara kita
perasaan saling menyayangi
sampai kapankah kita akan bersama
bila kau hanya bisa mencintaiku separuh hatimu
separuh kau mencintainya
sungguh tak mungkin, sungguh tak bisa
kita kan bersama bila kau masih membagi cinta
fuhh..aku suka banget neh sama lagunya..enak didengarin..
hua3 ^^v

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,