Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

22 Jun 2013

New Place with New Friends with New Experiences

                                              

Assalamualaikum dan hai :) Agak lama tak menghupdate sejak aku bergelar anak kandung Ibu Kandung Suluh Budiman. Hahha, sedih weh tak dapat IPG, so dengan rasmi dan officially nya aku adalah UPSIAN yang sah tanpa ragu ragu lagi dah. 

Tujuan dan objektif utama hanyalah ingin menayang gambar jek. Maklomlah fotogediks ramai kan termasuklah aku, so do not even wonder why there's so many pictures after this ok.

I PRESENT *tadaaaa !


main picture hahahaha -.-












































































Okaih, thats all for tonight. Sila muntah kalau rasa perlu ok. Hahahahah, kira untung aku tak letak semua, jenuh fobia korang lepas ni kalau jumpa gambar tau? Hahaha, nanti aku letak lagi ok ^.^




Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

7 Jun 2013

Melting Again ?



Hai >< Tajuk macam menarik. Alahai. Melting? Again? Yes. Entah bila masa aku pernah cita dalam ni aku ni melting ngan sesape sebelom ni kan. Tetiba nak again again bagai puih.

Tapi. Yes Aku melting lah :3 Maaf bukan dengan UPSIan. Tapi dengan Kedahan jugak. Haha. Angau dah aku. Eisy. Eisy ><

Tapi aku rasa bersalah pulak. herm :( Entahla, nak terima orang lain, dalam masa yang sama nak lukakan hati orang yang mengharapkan kita. Tak baik. Sangat tak baik. Mak selalu pesan :



" Pilih orang yang sayang kita, bukan pilih orang yang kita sayang bagai nak gila. Sebab orang yang sayang kita, akan hargai kita. Tapi orang yang kita sayang, belum tentu dia akan hargai kita macam kita hargai dia "



See? rasa macam tak betul dah. Dahla, baik dua dua takyah pilih. Haha xD Takda benda sangat aku nak buat kan sampai nak melalak tak tahuan dalam blog petang petang ni. Esok dah mula busy balik, ada orientasi kolej kediaman pulak dah -_-


my heart! Its melting whenever it comes to you ><




Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

5 Jun 2013

Better Accepting Than Regreting



Holla, hai, halo, hello, dan yang seangkatannya. Mood aku dah kembali normal. Tahniah aku ucapkan kepada diri sendiri. Big applause to me. Ha ha ha hambar 

Well, better accepting the fact rather than regreting something that had happened right. Now aku dah boleh sesuaikan diri. Alone in Universiti Pendidikan Sultan Idris. Maybe sebab dah habes orientasi so dah tak stress nak rushing segala bagai. Big applause again please.

Nak pikir pasal balik? Harap maaf lah. Kau tunggu je depan rumah aku, raya ni je kita jumpa. Sekarang memang tak lah. Next week dah start class, aku satu benda tak prepare. Aku datang bawak baju je banyak, kamus buku buku dang sedara mara beliau sehelai pon aku tak bawak. Bagus sangat perangai aku kan. Boleh dapat mata merit dah ni, akhlak terpuji :3

Dan yang jadi mangsa, cousin aku lah. Naseb lah ada jugak kerabat aku duduk dekat dekat kan. Kerabat lah sangat. Dia jelah talian hayat aku. Nak harap parents datang nak bawak beli barang? Gila kau, lusa aku start class kemarin dulu dorang dah kena rempit ke sini :3 Kesian kan.

Wah betul mood baik ni, panjang jugak aku taip. Dan pasal blog ni, dah lama tak aktif. Dah outdate. Bukan tarikh tamat dah, tarikh tunggu lupus yang paling layak. Rasa nak join segmen kot. Dah lama tak berblog walking sambil follow blog orang yang cun tuh kan. Blog aku ni memang la orang jeling pon taknak. Nak follow pikir 1000 kali. Oke gebang. Maybe sebab aku jarang update so orang malas nak follow sebab takdak faedah pon.

Lepas ni nak cari segmen lah. Oh lupa nak cita pasal roomate aku. Aku duduk Kolej Ungku Omar. Satu rumah ada tiga bilik. Satu bilik dua orang. Kira housemate aku 5 orang. Dua dari Pahang. Sorang dari Perak. Dan roomate aku orang Johor.

Sebab tu jangan lah herap sebab apa aku ber Aku-Kau pulak dalam blog ni kan. Dah terpengaruh ke cik Jas oih, habeh nanti bahasa Pedu yang aku sanjung agung tuh kan. Tak sanggup aku. Kekadang terkeluar jugak loghat Pedu aku. Hahaha. Tapi kena control lidah aku biar gemalai sikit, takut dorang pakat lawan nganga pulak tak paham. Nak rujuk kamus dewan memang lah tak jumpak ayat Pedu tu.

Dah la malas dah nak merapik. Nak tidor bai. Assalamualaikum. Keep Happy :)


Quote of the day :')
Accept the truth even it hurts you, and might turn
your heart into pieces </3

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

4 Jun 2013

Second Day of Loneliness ( tah cane eja)


Hye, have no mood actually, penat gila hari ni :/ Second day of orientasi memang penat gila. Sedih pon ada jugak. Series nak balik :( Aku nak balik ok. Tambah bila mak aku call bagi nasihat macam macam, rasa nak nanges je. Ah aku takdak mood nak tulis. Okay Bye.



Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

1 Jun 2013

New Beginning



New beginning of the day and month. Right now on my way to Tanjung Malim. Sayonara Kedah. Hye Perak. Please be nice to me. Jangan aku dibuli nanti. #JuneWish semoga pengajian di Universiti Pendidikan Sultan Idris berjalan lancar. Ditekankan, jangan aku dibuli. Sekian

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,