Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

16 Dis 2016

16 DISEMBER 2016



Hasil carian imej untuk asslamualaikum


Hai assalamualaikum . Wow it's been quite a while, no I mean I haven't been posting anything in here and especially using my own laptop, and wow. Things have changed. Haha. And I don't know how to fix these changes, there's no more that cute assalamualaikum pic on top so I have to search copy from google. Sedihnyaa. Susah tau coding benda tu dulu zaman gigih coding hias blog ni haha. The features, layout, dashboard and everything have changed. It looks more, modern? I would say that.

Well nevermind. Rindunyaaa nak menaip. Alahai. Padahal bukan tak pernah nak update blog, tapi sebab malas nak bukak laptop bagai so usually I would update using my phone but sometimes it sucks sebab dah taip panjang-panjang and then suddenly the browser reload and everything disappeared. Sangat menguji kesabaran haha.

So I am currently busy, since there's only like two weeks left for final. And yeah, nak habis dah first year! Cepatkan masa. It's been a year already since I got into UiTM Puncak Alam. Being a Teslian, we always beronok ronok, bersenang senang diketepian and then mula la menangis di hujung jalan haha. Minggu last-last ni berlambak lah assignment nak submit, tests and etc.

Tapi tak sabar nak habis jugak. Rindu rumah kan. And quite excited for this upcoming semester break. Sebab ada assignment yang kitorang kena pergi sekolah yang dekat dengan rumah and buat observation for English lessons. So aku haruslah pilih sekolah sendiri. Cukup syarat, sekolah cluster and sekolah harian. So excited to go there and meet with my former teachers but this time I'll be there not really as their student anymore but more of a colleague? Not colleague lah, but yeah sure not as a student there anymore. Tapi tak best lah sebab ramai cikgu aku dulu semua dah pencen, naik pangkat and then tukar sekolah so yaa.

Whatever it is, lets just focus on here and now. I am enjoying my time here with my five bestfriends. They are crazy. Lagi gila dari aku ya Tuhan. Hahaha. I just enjoy being with them memekak ja selalu. Wanna upload some pictures here heii haha.




Image may contain: 2 people, hat and close-up
This was taken yesterday. Jiha's birthday!

Image may contain: 5 people, people smiling, outdoor, nature and close-up
Amal, Me, Jiha, Opi and Yana!

Image may contain: 1 person, text
Bakal cikgu anak-anak anda hahaha


Image may contain: 5 people, close-up


Image may contain: 5 people, people smiling, indoor
Image may contain: 19 people, people smiling, people sitting and shoes
These are my classmates, TESL ED2412B
Semuanya gilaaa haha 

Yeah that pretty much sums up my life and the people around me now. Too many to tell sebab lama sangat tak berserita sendiri macam ni haha. Haa and one more thing balik cuti midsem hari tu, sepupu aku dah bertunang, Sama tua dengan aku, so memang nasiblah kan menjawab soalan lah aku dari pakcik makcik yang ada haha. Kita hanya mampu tumpang pelamin ja. Hihi.



Image may contain: 2 people, people sitting and indoor


Dah lah, mengantuk dah aku. Lagipun duk menunggu si Opi habis buat assignment record tutorial dia makanya bertapalah aku dekat ruang tamu ni haaa nak masuk bilik kang memang tak jalan keja budak tu haha. That's it for now. Wish me luck for upcoming tests and exams! 











Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

20 Sep 2016

20 SEPTEMBER 2016



Assalamualaikum and hi!

Ya ampun. Mohon cari vakuum sedut semua habuk berkumpul dalam blog ni. Haha. Lama benor tak bukak. Last update was in April. Dasar pemalas. Hoho. Bukan apa. Hari tu kemain semangat tau aku menaip cerita pasal cuti la pergi sana sini, panjang berjela aku taip. Tapi sebab aku update dalam phone so, masa nak upload gambar tetiba hang and page was forced closed. Hilang semua. Tak mengamuk aku masa tu? Pikir duit takde nak beli phone baru je, nyaris phone ni nak beraya makan lantai.

Haha anyway. Since now I've got the chance to update. Ni pun sebab tak boleh tido. Dahlah esok kelas awal pagi. Dasar tak sedar diri jasmin. Haha. And selalunya menaip di sini mula la sebab ada benda berserabut.

But berserabut tak sangat, since now my second semester just started. Yep, the sem break was over. God time sure flies. Dua bulan cuti kejap je. Ni dah berserabut balik. Haha. But everything is going just fine. Sem ni lagi tough la. Aku masuk kelas pun dah kecut perut takut nak belajar. Kena struggle lebih dari sem lepas. And by the way, I am so grateful for my result. Alhamdulillah. Rezeki, dan mungkin lebih kenapa nasib. Merasa dean list walau atas pagar. Mohon kekalkan jasmin, ptptn ko bukannya sepuluh hengget. Haha.

So yes that's just how my hectic life is going. I have too many things piled up in my chest, as if it gonna burst. Rasa nak meluah, tapi rasa macam leceh. Rasa nak orang dengar tapi rasa macam merimaskan orang menyusahkan orang. Even in my own blog which was created in purpose of writing and telling what are burdening and messing up my mind, but I can't seem to write anymore.

You know what. Sometimes I really want someone to try hard for me, as hard as I would do for them. It is tiring you know, for always be the one who always try harder when others don't even give a damn about you. It is tiring to be the one who always need to start things first. I am just tired. Rasa penat. Rasa tawar hati. Rasa benci. Rasa menyampah dengan diri. Why do I have to care? for God's sake why?

And right now. I really regret for opening up to people and be honest with what I'm starting to feel. I messed things up. I messed everything. This awkwardness. I just hate it. And I can't even say hi spontaneously like before without thinking: terhegehnya seorang jasmin. Seriously? Why and why do I always fall for someone who ignores me, yet I ignore this one person who always try and try.

Lets just stop this all jasmin. Stop. And stop.


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

30 Apr 2016

30 APRIL 2016

 
 
Hohoho. Tetiba rasa nak update since si Shera dok kalut baca blog orang. Kepada Shera hoi, mu cari post pedu sudah yang lain jangan baca malu woi. Hahahaha.

So holla. Weekend ni membosankan k. Sebab cuti sampai isnin orang lain semua pakat balik and here I am tercongok sorang sorang kat sini haa. Sedih betul hidup. Nak balik jugak woi.

Ok aku baru lepas midterm test. Ya Allah aku tak tau la apa yang aku dah jawab. Masa jawab linguistic tu macam nak teriak weh. Aku bukak soalan ada 5 minit aku tenung soalan tu aku tak tau apa. Padahal semua dah baca tu, jadi otak aku macam shut down masa tu, satu benda aku takleh recall. Dah la masa sejam pahtu 5 soalan with 20 marks each ko rase tak gelabah bewak aku kat situ nak tulis apa sampai 20 markah tiap soalan. Memang rasa nak baling pen masa tu sebab stress gila.

Masa jawab literature ok lah jugak, but I know my answers weren't fine hahaha. Come on literature kot, bukan semua orang berotak sastera ok. Aku ingatkan aku ni dah jenih suka bermadah boleh lah paham tapi hampeh la segala poems yang ada bukan pasal heartbroken poems so aku tak paham. Haha.

Pahtu jawab edu pulak. Haha ini lagi lah. Sejarah. Memang mengantuk aku kat situ memikir jawapan. Haha. Walaupun aku rasa my anwers were crap, tapi aku tak tau kenapa aku tak stress. Hahaha. Next week got one more subject test, elc. Ini gagah la kot sebab boleh bawak kamus. Haha. Meaning it's hard as hell lah sampai kena bawak kamus. Tapi macam ok jugak la because it's reading comorehension and you just have to know how to create good sentences with logic meaning based on context la. Tapi aku ni jenih fail sikit nak buat ayat untuk conclude things ni so end up buat ayat hat paling simple tahap budak form 1 ja.

Enough with my busy life thingy. Haha. Kenapa rasa happy sangat entah ni menaip. Lama sangat kot tak menaip, takdak la lama mana tapi lama la jugak kan tak bercerita sensorang reminiscing things in life ni.

So actually I do feel much much better now and I'm glad for it. Dah takdak rasa terbeban dah. Even though sometimes it does hit me at unexpected times, you know out of the blue things just pop out in your mind and you feel a little bit sad but somehow you get over it quickly because it doesn't sadden you much the way it used to anymore. That's how I could describe things now. Because I finally kinda accept how things have change, a lot actually so it doesn't really matters to me anymore. Ya ya I know I keep saying that back then but turned out being crazy again haha but let us just pray for the best okay #prayforjasmin.

And. Can I say that I think I might have done something which I would say probably kinda stupid for me to do, after what I went through. I mean, I feel guilty for rejecting someone who confessed to me and I firmly rejected him. Is it okay. But it's just that, I don't feel the way he feels towards me. I do feel glad looking him, making efforts but I just can't. Not that I don't want to but I just can't. It's like I can't really feel anything now to anybody. It takes time for me to heal myself and I am still in the process of healing and maybe it would be a great way to just accept, maybe he can help me to forget my past, but I don't feel that would be nice for me to do so. You know, accepting someone just for helping me to forget someone else. I am sorry that I couldn't accept it but I hope you know that I am grateful for your feeling. Thanks for that.

And for that, sekarang aku lebih faham sebenarnya. Kadang kadang senang kita cakap kan, terima je orang yang hargai kita tu, appreciate orang yang sayang kita. Tapi kan, no matter how good that person is, kau memang tak boleh nak paksa perasaan kau sendiri untuk rasa benda yang sama. Walaupun nampak efforts dia, ikhlas dia tu tapi kalau kau tak rasa pape, kau tetap tak boleh terima. Frankly speaking, kalau terima pun hanya sebab simpati. Kesian. Itu je. And kali ni aku lagi faham pasal kisah aku sendiri. Tak kira macamana aku try, (dulu la sekarang tak dah eh aku dah malas), aku memang tak boleh paksa perasaan orang. Tak kira la aku kata aku dah sehabis mungkin sayang, hargai kau selama ni, tunggu kau tak pandang orang lain, tapi kalau dia tak rasa perasaan yang sama, tetap tak jadi apa. Sebab memang tak boleh paksa, tak boleh tipu diri sendiri. So alhamdulillah, sekarang ni aku syukur sangat sebab terstuck dalam situasi ni, sebab aku faham balik apa yang selama ni aku rasa sangat mendownkan aku bila pikir, orang yang aku hargai tak pernah hargai aku.

Okay. Dah gloomy tetiba kan. Masuk bab feeling ja terus berarak mendung kelabu. Haha it's part of our life, can't run from it. Hehe. So better sekarang pulihkan diri sendiri, bangun and build yourself, achieve what you want, your dreams and do things that you like, spend more time focusing on things that make you feel happy. Itu je. Of course it is hard, can't deny it. But look at me, I've gone through those bullshits and I am doing just fine. Yeah sometimes still ada rasa macam sedih sikit but, just ignore and get over it dengan karaoke dekat smule. Haha. Time nyanyi ni la you can sing your heart out, cari lagu meroyan yang jerit sikit baru puas. Haha.

Panjang benor ni. Dah la. Nak pegi tengok movie lah. Bye bye. Happy weekend, and selamat bercuti pekerja yang bekerja itu kami student pun cuti jugak hiks. Haha. Bye bye.


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

18 Apr 2016

18 APRIL 2016

 
 
Assalamualaikum and hi! Lama betul blog ni dipinggarkan daku. Haha. Lama tak menaip sampai blur sat nak tulis pabenda tapi rasa rindu nak menaip.
 
So how's life? Mine is doing fine so far. Baru habis midsem break sebenarnya. Otak ni macam masih bermalas malasan di rumah. Pergi kelas rasa macam zombie berjalan. Dengan baru baik demamnya hah suara dah sikit tertransform nak acah ella. Haha.
 
So balik cuti tak pergi mana. Bosan! Tapi okaylah jugak, balik pergi kedai mak pergi kedai ayah. So I helped my dad dekat kedai lah, doing my old works kan. Rindu kot nak menumis sup bakso, perap ayam goreng kentang bancuh air semua tu. Tapi pergi pun tak banyak sangat dah kerja nak buat since my dad has few workers already so depa buat keja depa lah kan aku pi jadi cashier ja lah. 
 
Masa mula balik tu macam agak kekoklah dengan kawankawan yang rapat dekat situ. Seriously depa tengok aku macam tak pernah kenal aku. Sentap jugaklah. Padahal sebelum ni dok melawak dengan aku lawan karom duet sesama. Tapi the next day sebbaik it got better. Ayat biasa yang akan kena: budak pandai, budak jauh dah balik, berlagak. Bebai jugak aku, sapa yang kerek dengan sapa la ni? Aku pi sana sebab rindu kat hangpa kot tapi hangpa tengok aku senyum pun dak kuang hasam betoi. Nasib sat ja kalau dak nahaih la.

Seminggu cuti tu tak rasa apa. Klikpokklikpok (ni bunyi kelip mata nah) habih dah cuti tak dan nak merasa. Baru nak manja sikit ngan mak dah kena balik sini. Homework assignment takyah tanya memang bawak balik saja ja. Semua pun sama, group kelas tu malam isnin baru aktif balik pakat tanya ada kerja apa haha.

So, aku dah tak tahu nak tulis apa. Haha. Macam banyak benda, macam tak ada benda. So nevermind lah. I'm doing well, I'm doing fine. Doakan aku pulih, doakan aku tenang. Itu je. Next time jumpa lagi, bye :)



Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

13 Mac 2016

13 MARCH 2016


Been a while since I wrote in here. Well, I'm doing good I guess in Puncak Alam. Alhamdulillah rezeki dekat sini. So yeah, I'm a Teslian now. Haha

Tapi macam bosan lah awal awal ni. Macam terperangkap dalam satu dunia yang terpencil. Haha. Still adapting to this

So far, tak busy sangat lagi dengan assignments. Ada je tapi macam relaks je lagi haha. Nantilah buat kan. So most of the time, duduk dalam bilik. K

Well. Nothing much to tell. I hope I can be happy with what it is now. Entahlah. Sini kawan kawan baru kan so take time untuk rapat. I dont talk much. And it feels really empty sometimes. Hate that huh.

Sometimes I wish I have someone to talk to. And this feeling sometimes mess me up. I dont know why. Why is it so hard to forget those who dont even value your existence. Seriously jasmin, why?

I hate myself. I hate the fact that my life feels so empty. I hate it

Nah. Ok bye


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

6 Feb 2016

6 February 2016



Hey. How you doing? Good. Haha. K intro bosan namati. Hi there. *krikk krikk krikk

Ok just here to share one good news. Guess what, I pass the interview. Yuhuu.. so I'm becoming one of the UITM-ian (is that how people normally spell it)?

Yes. It is for Bachelor of education in TESL. Alhamdulillah, I was not so confident that I would pass but somehow I did, Alhamdulillah, berkat doa mak ayah dan kawan kawan.

So yeah daftar 29 Februari. Meaning in three weeks? Alaaaa cepatnya. Haha. Benda paling malas nak buat is medical checkup and packaging stuffs. Haih.

But nevermind, it's still a good news anyway hehe. Kawan² aku pun ada jugak yang dapat ada yang tak, lain lain kos. Lain tempat. Rezeki masing masing.

And actually I end up writing this up here just because, I don't know. I'm happy yes I truly am but in the same time macam. Hmm.

You know, my parents encouraged me a lot, a lot for this. And I was so determined to try and give my best because of them even at very first I thought it would be quite impossible for me, thank you mak ayah sebab support. 

And. Like a few months ago, someone, I mean, he was there. I remember when he said, awak boleh buat, awak kena jugak buat betul², bagi dapat jugak dekat shah alam so that nanti boleh lah jenguk jenguk kat sana.

You know what, I did my very best because of that too. Like, if it's gonna be a chance for us to get closer like we used to be, yes I will try. I was so encouraged and determined sebab pikir, ok aku usahakan biar dapat dekat shah alam. Remembering you keep saying, bagi jugak dapat. And on that day for interview, when you wished me goodluck, I felt like I was gonna make it as best as I could, because besides my parents, you were there to encourage me. You were there.

And today, as I knew that I passed, I got a place in shah alam. We are like this. Do we make better strangers? Aku nak sangat sangat share benda ni like, ' hey ingat tak kita dok sembang how I should do my best and get a place in uitm shah alam and so on, I made it.'

Seriously it hurts so much to pretend that it doesn't hurt me. I know I am healing but then when this thing came out, tetiba aku teringat semua yang kita dok sembang sebelum ni. I really wanna share this good news with you but then, kau dekat mana sekarang, aku dekat mana. Bila aku tengok balik dekat mana aku berdiri sekarang ni aku macam, dah lah, lupa ka hang sapa jasmin, kenapa pulak dia nak share this news kan.

Aku jauhkan diri aku dari kau sebab nak tengok di mana aku berdiri dalam hidup kau. Tapi, at the end hakikat tu menyakitkan aku sendiri.

Banyak kali aku ingatkan diri aku sendiri yang everyone deserves to make their own choice, including you. I know that things just can't be forced as I wanted it to be. Aku tahu. Tapi kadang aku terpikir, kenapa perlu semua ni jadi macam ni. Renggang, rapat, renggang, rapat, renggang, baik, stranger.

The saddest part of this all is that it was me who keep hurting. Your existence and your absence affect me so much and that's what troubles me the most. It was always you who I wanted to share all the good things with, anything, that one person who I would choose over anybody else (except my parents and friends lah)

Even aku pujuk diri aku yang semua orang ada hak masing masing nak pilih siapa atau apa pun yang buat dorang happy, but then it still hurts when I am never gonna be that one person that you will choose over anybody, even if I try my best. There will always be somebody else you will choose over me. I convince myself a lot that it's fine, it's okay I can't force people to like me even though I like them so much but I can't force people to like me just because I like them. But it hurts still. It hurts and I hate it because I know it only hurt when it matters and obviously, it matters to me.

Did I make it that easy like, to walk in and out of my life?


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

24 Jan 2016

24 JANUARY 2016



Mungkin ni semua salah diri sendiri. Perasaan yang tak pernah berubah ni, buat aku ada expectation. Aku tak ada niat nak buat sesiapa rasa terpaksa. Sorry.

Sekarang ni maybe aku just overthink pasal semua ni. Maybe takdak benda pun but sebab aku overthink make me jump into conclusion and make me decide to stop and stay away form certain people. But, this thing seriously aku tak boleh stop pikir. Parah betul haha. Takpelah.

Mungkin sebab tu orang kata don't rely your happiness on people. Tapi, jujurnya aku dah lama tak happy. Bila dia muncul semula, aku jadi happy semula. Mungkin sebab aku tak berkawan dengan orang kot. I push people away. Bila rapat semula, jumpa semula tu, I was very happy. And bila hilang, semua rasa happy tu macam hilang jugak. What's wrong with me 😪

I'm sorry. Mungkin aku terlalu pikir benda ni, aku overthink buat aku rasa nak meluah macammacam. And if that makes you uncomfortable, sorry. That's why I try not to express too much, try jugak nak pendam but haih I can't. So sini je lah tempat nak meluah. Sebabnya rasa selamat sebab macam takdak orang baca (the truth maybe ada orang baca kot but whatever understand please jiwa kacau) haha

Hmm. Yah. Ok lah. Just. It hurts ok. It hurts that we end up become like stranger again. Again. I wanna say hi but then, you don't bother to talk to me kan, so I stop myself. If you don't bother to talk to me, why would I? Ego mungkin but, lebih kepada rasa malu dah. Malu nak terhegeh mungkin haha

No I'm not laughing. I'm not 




I wonder how long I'll take to move on. Bertepuk sebelah tangan, is just too tiring. No matter how much you want to keep trying, maybe the best way is just give up. Not because you don't care. But because they don't. They don't care. Dan, perasaan. Mana boleh nak paksa kan? Kalau boleh paksa, dah lama aku bahagia move on dan terima orang lain yang ada dok tunggu. Itu yang aku fahamkan sekarang ni. Aku tak boleh paksa. Taknak paksa. Takkan paksa. But it hurts, seriously it hurts a lot.

I hate myself. Goodnight






Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

21 Jan 2016

21 JANUARY 2016


Why does it still hurts?


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

13 Jan 2016

13 JANUARY 2016



It shouldn't hurt much isn't it? Since it's not my first time going through this. It's the emptiness that makes everything feels worse. Tak ada apa sangat pun sebenarnya. Cuba, cuba untuk tak fikir sangat.

Nothing happen pun, it was all fine. But, I am burning here. Because I feel everything when he feels nothing. Sebab tu, yang struggle hadap semua ni aku je. You said you won't be the fire. You didn't know. Now, you become the fire. I get burnt, as I have already said before. Dalam diam, perlahan lahan you become that fire, without you noticing.

Setengah benda, kita tak boleh paksa nak ia jadi macam apa yang kita nak. I tried. I tried my best. But maybe my best is still not enough. Aku ingat aku boleh kuat bertahan, tapi aku tak boleh nak tipu diri sendiri. I was hurt. When I was treated just as an option when you are only bored, I was hurt by that action. My presence or my absence, give no difference. That hurts too. Aku pujuk diri sendiri, kuat, tahan. Kalau betul aku hendakkan dia jadi sebahagian dari hidup aku, aku perlu beri dia masa, sabar tunggu dia. Tapi, aku tak sedar yang dalam usaha aku untuk semua tu, aku dah calarkan hati sendiri, abaikan perasaan sendiri.

Mungkin jugak aku yang overthink pasal semua ni. Padahal takde mende pun. Tapi. Entahlah. Dah mula tawar hati kot. Maybe that's better. Well, selama ni asyik nasihat orang, know your value, don't have to struggle for ones who do not appreciate what you'd done for them. If he didn't do anything to keep you, why do you even bother to fight for a spot in his life kan? If he wants you to be a part of his life, he'll make a spot for you. See, nasihat orang pandai sangat, diri sendiri?

Sampai bila? Bella kata kat aku, betullah. Kalau orang nak kita, kita mintak apa pun dapat. Tapi kalau kita nakkan orang, orang tu kasi tahi pun kita terima. I understand that now.

I am not an option. And definitely not a backup plan. Kita tak sama. Untuk kau, kau tak perlu nak usaha gigih sangat pun untuk dapatkan tempat dalam hidup aku. Sebab tempat tu sentiasa ada, kosong, aku kosongkan sebab nak bagi kat kau. Tapi aku? Kena usaha betul nak cari ruang, sekecil zarah ruang dalam hidup kau. Bila kau perlu kau datang,bila tak perlu diam menyepi. Aku bukan batu. Bukan.

Aku usaha sehabis mungkin untuk pendam. Tapi sakit sangat. Aku nak luah, takut kau baca, takut kau rimas, takut kau kata aku terlalu berharap, terlalu memaksa. Tapi, tak luah, sakit sendiri. 

Entahlah. Penat. Malas. How I wish I could stop all this, and feel nothing anymore. Aku jarakkan diri, untuk mencari kepastian. Orang kata, jarakkan diri dengan seseorang, dari situ kau dapat lihat dimana sebenarnya kau berdiri. If they care enough, they'll notice. If they don't, you should know your place. They said time will fade evrything, so, dear time, can you please do a good job now?








Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

6 Jan 2016

6 JANUARY 2016


Tak semua rindu boleh diluah
Tak semua rasa boleh ditunjuk
Kadang kau diam, 
Tapi hati meronta peduli
Cuma kau pendam
Sebab kau tak tahu
Apa yang kau rasa itu
Akan dimengerti

Aduhai aduh haha
Semaknya hati


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

4 Jan 2016

3 JANUARY 2016


Kalaulah melupakan dan melepaskan itu mudah. Mesti semua takkan masih macam ni. Dalam diam aku, aku peduli. Itu yang payahnya. Kalau lah rasa berharap tu tak wujud. Aku pun takkan siksa hati sendiri.

Dalam banyak orang, tak tahu kenapa kau jugak yang aku cari. Aku tunggu.

Padahal banyak kali kot, terasa. Aku kadang wujud, kadang tak wujud. Kadang kau mesra, kadang kau dingin. Aku terasa. Bukan tak terasa.

Nak pendam, rasa berat, rasa sesak. Nak meluah, serba tak kena, takut kau rimas.

Aku teringat. Ya. Jujur kata, rasa rindu tu ada. Tapi, tak mampu nak kata apa. Kau diam, aku ikut diam. Nak menegur banyak kali, siapa aku kan. Nak memaksa memang tak. Takkan sesekali. Bukan aku tak faham. Bukan aku tak tahu. Kau ada life sendiri, banyak benda penting kau nak kena buat. Aku tahu, aku faham. Lagi sekali, siapa aku, kan? Tapi aku harap, aku bukan tempat kau tuju hanya bila kau bosan dan tak ada benda nak buat.

Hati. Jangan sakit lagi. Tolong. Aku penat.

Selagi aku kuat, aku tunggu. Kalau aku dah penat, mungkin aku akan berhenti. Mungkin aku akan tawar hati. Kalau aku tawar hati, itu lebih baik untuk kau. Dan mungkin baik untuk aku.

Aku tunggu. Tapi tak tahu sampai bila. Aku rindu, tapi, mungkin tak ada makna.

Aku, dah mula terbakar dengan api yang aku degil jugak nak main, kan?


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

2 Jan 2016

2 JANUARI 2016




Yang kau perlukan,
adakah seorang aku
yang kebetulan ada di saat kau keseorangan
atau seorang aku,
meski di dalam keramaian?

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,