Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

20 Ogo 2013

Throwback Iftar 5 Agama Batch '95




Hai you alls ;) hoho, pukul 1.23 pagi hupdate belog. Nampak dah tahap kemotibasian aku semakin meningkat semenjak dua menjak ni kan. Hari tu aku kata nak update pasal raya, yes. Aku bukan nak update pasal raya lagi hoho. Yang raya tu nanti tunggu orang dah nak cerita pasal raya haji baru aku update entri pasal raya puasa haha Lol. Balik few last days of ramadhan, sempat pulak bebudak kelas aku dulu, plan untuk gather dan iftar sekali. Dah lama tak jumpa masing-masing kan. Yelah dah pakat pi sambung belajar merata ni, ada yang pi dok jauh merantau ke Salatan nun, ada yang ke Keyel, ada yang ke Upsi, eh tu aku sorang je yang kena, mostly dah menjadi orang Keyel.

Memang excited la kan bila dah jumpa ni, lepas SPM pon masing-masing tak berhubung sangat kan. So bila jumpa semula ni paham-paham jelah. Kelas aku ni nama ja kelas agama, tapi kitorang brutal punya. Bising kalah apa lagi la kan bila ada sekali semua. Alhamdulillah mostly turun ke iftar tu. Kira semua cooperate la nak jumpa, sebab masing-masing dah rindu nak sembang muhong lepas lama tak jumpa. Aku tau, yang paling dirindui mereka mestila aku. Sila jeling tajam.

Cita panjang tak guna. Jom tengok gambar. Haa part ni best, masing-masing fotogedik, maklumlah ada kamera mahal kan, memang full la memory kamera hang Fifi, nasib lah kan. Ladies and gentlemans, lets treasure our memories of craziness of 5 Agama, Smk Dato' syed Ahmad Batch '95 

Oh dan sebenarnya, majlis iftar tu jadi majlis kenduri jugak. Sempena abang long kami a.k.a Zuhair, ex class leader kami, yang akan berangkat ke Jordan nak sambung belajar, ambik Arab kot ! Bangga la, at least ada jugak wakil dari kami yang berjaya dapat gi luar negara, walaupun kelas Agama batch kami la yang paling teruk sekali tahap hingaq dan keras kepalanya :3



SAHABAT OF 5 AGAMA BATCH '95






Gambar ini telah mencetuskan kotroversi, tidak kurang
provokasi, topik utama semestinya ketinggian aku. Fine :3



We are sahabat selamanya :D












three buddies of mine :*



Jejaka idaman dalam kelas kami *muntah







Kami buddies selamanya <3






Kalau ikutkan, memang banyak lagi gambar aku nak bubuh. Tapi sayangnya semua masih elok bersemadi dalam enset, malas aku nak copy masuk netbook ni. Gambar di atas ni pon copy paste ja dari facebook, mostly dari facebook si Afifi Manap la, hang kan fotograper. Apapon memang enjoy gila jumpa semua, makan tu yang tak menahan, sedap -_- Aku dah terliur ni ha tengok gambar-gambar ni. Dah la malas nak hurai. Lapar :3





Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

18 Ogo 2013

Loving This



Err hai :D Bla bla bla bla saja ja bukan nak update pa pon, just nak share lagu ni, aku dah mula minat. Aku pon tak tau sejak bila pulak aku mula minat lagu ala kontemporari klasik rock santai gitu ni, yang pasti kawan aku ni dah mula mempengaruhi aku untuk minat lagu-lagu jenis ni haha. Ada dua lagu yang aku kira suka gila dengar melodi dia, suka la kata. Best, rasa macam santai ala tepi pantai sambil minum jus apple gitu ha, kan meraban je. Meh try dengar, kalau tak best aku berani makan aiskrim tanpa henti, seriously


More Than Words - Extreme






Okay, lagu ni lyric memang deep and feeling gila bagi aku. More than words to say, to show that your love for me is real. Whoa feeling ala lentok gitu lagu ni, love it damn much! Suka paksa Sheryl main gitar, dan lagu ni pon dia reti main, memang best gila. Melodi dia dan lyrics dia memang best.


Stairway to Heaven - Led Zeppelin





Lagu ni pulak, melodi dia yang best tu. Lirik dia tu aku tak tau dok meraban pasal pa kan, tak boleh nak accurately explain the meaning, yang penting aku layan gila dengan rythm and melodies dia. Rasa macam memang tengah panjat stairway to heaven la. Rasa relaks je, boleh la pilih lagu ni kalau rasa nak lentok lentok tepi tingkap malam-malam sambil kira bintang ke, sambil tunggu hujan meteor ke. Heh meraban balik, entry pasal raya tak berhapdet jugak, Ah nanti la yang tu, assignments bertimbun. Tak sempat. Meraban dengan game bagai sempat pulak kan, ya ya itulah aku. Assalamualaikum jumpa lagi :D





Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

17 Ogo 2013

Serba Salah






Just wondering, what should I do, when I fall with my own bestfriend, who already has a girlfriend. I can see how much he loves her. I know, but I can't just vanish these indescribable feelings I have, what I feel to him, I just can't vanish it right away. Walking away silently, that is what I'm trying to do. But, I still can't. Its hard, really. Once I like someone, its hard to pretend that nothing ever happen.

I can still smiling in front of him, pretend that nothing is going on, but deep inside, its really killing me. Seriously, I hate when I feel this. I wish I can back in time, when he and I were  stranger, the moment we have no idea about each other. I want that moment back.




Maybe this is just the punishment, for me because I used to hurt someone before. Yes, probably. Yes, surely, this is the punishment for me. Serve me right, I guess. Yes, I'm trying to keep distance between us, but I  hurt you, you notice that I'm slowly ignoring you, and you said that I hurt you by doing that. Sorry again, I just need to vanish these feelings I have, yes of course I value our frienship, and thats why I'm slowly ignoring you, just to vanish these feelings right away.

But, that statement you gave, really it shocked me. What should I say then, whatever we feel, we can't decide anything. Yes, just forget it. I know you are feeling guilty. But nevermind, just forget it. When we meet, I can stop myself from staring at you, and of course, the moment I leave you, the only thing I think, is you. I just can't stop. How I endu up liking you, I don't know. I really have no idea, when I started to like you. Why I like you, and how can I like you. Really, don't blame me for all these things happen between us, I just can't explain why :'(




I want to walk away, but I can't. You value this frienship, thats the reason I can't just simply walk away from you. I know its not fair, for you of course, because the one who having problem right now, is me. I'm the one who suppose to settle down all these feelings, and pursue our frienship as before. Give me some time. I'll try, and one of the first step, is ignoring you. I need to, so please understand.





Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

16 Ogo 2013

I'm Stunned






Hai korang, ehem. Assalamualaikum. Haha gelabah nak menaip. Maklumlah lama jugak tak berhapdet belog aku ni. Semenjak balik raya seminggu yang lalu, yang sebelumnya kemain aku berikrar nak hapdet pasal raya bagai tu kan, lastly kelaut jugak la azam dan tekad aku tu. 

Gambar raya dan kisah raya, tunggu lepas aku submit assignments yang menggunung itu dululah baru aku story dan taruk gambar-gambar sekalian, malas. Rushing time. Ni nak hapdet pendek je. Buat syarat bak kata pepatah muda mudi.

I'm stunned. Because of? Let it be a secret. Hoho. Well, bagi hint, because of a statement. Memang tak dijangka dan disangka jauh lagi menyangka. Entah apa yang aku meraban. Yang pastinya, statement dah cukup membuat aku tersenyum seorang diri bagaikan orang yang sudah hilang akal dan pikiran warasnya. Nampak ayat gramatis? Abaikan haha.

Dah la malas nak menaip, nak tido la sambil tersenyum bahagia riang dan gembira. Smiling nonstop dari tadi. Aku pon naik heran dengan diri sendiri. Entah-entah betul aku dah tak betul :O Dah abaikan. Assalamualaikum <3



Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,