Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

31 Jul 2013

COUNTDOWN




Hai peeps ^^, How do you do? Well? Alhamdulillah :) Countdown? Yes, of course, for " balik kapong" haha. Can't wait actually, there are about three days to go, then I'll be in my home sweet home, of course to celebrate Eid Mubarak with my beloved family and friends. I know, same thing goes to all students like me, right? Well, of course lah tak sabar kan, dah nak dua bulan kot tak tengok negeri Jelapang Padi aku tu!

Dan of course, bukan balik beraya happy huhahuha macam selalu lah. Dah nama pon student kan, of course raya tahun ni bukan sahaja mendapat ucapan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin dari lecturer, dapat hadiah raya lagi. Assignments jangan haraplah tak diwujudkan sepanjang raya kan. Sambil makan kuih, sambil menaip la gamaknya.





Fedup cemana pon, hadap jugaklah. Nilah orang kata godaan. Eh, haha. Cobaan. Dok sini nak dengar bunyi mercun memang kirim salam beserta angin lalu lah. Tapi ada la jugak kot bebudak curi main, dengar sipi-sipi ja tu pon, macam tak dak pa. Oke aku paham, bebudak UPSI semua kan baik. Mana nak main mercun bagai ni kan. *Sangat. Haha

Heermm, happy nak balik pon, sedih jugak. Ada ja problem nak timbul. Betullah, relationship ni kengkadang sangat.. miserable, I guess. Dah break pon ada ja masalah, semua serba tak kena, tak tau lah macamana nak handle lagi. Jadi malas dah aku nak pikir. Dear awak tu - tolonglah faham, tolong maafkan saya, tolong, tolong, tolong, tolong dan tolong. Saya dah penat dengan semua ni. Really, I'm tired of these things.

Today is Wednesday, tomorrow is Thursday. I'm going to sit for Reading Skills test. Ni lagi satu, time nak raya ni lah nak exam. Tau dak otak kami para student ni semua sampai kat pintu rumah masing-masing dah. I'm wondering how we're going to study, while listening to Balik Kampung song perhaps. Memang tak masuklah. Apapon, as usual, kenalah hadap menda alah ni kan. Tagline : Dah nama pon student. Nampak ayat skema plus mintak tapak kaki. Tapi yang penting, JUMAAT BALIK !!!!!!

Malas dah nak taip. Okay for now, nanti bab raya kita cita lain noh. Makin lama makin aku meraban kalau aku teruskan menaip. Nanti pasal raya akan diupdate. Gambaq la apa lagi. Setiap gambar ada lagu. Hantam ja la, takdak masa pulak aku nak hafal tagline kemera Yuna tu. Assalamualaikum ^^,


Yawning.. Goodnight peeps ;)



Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

24 Jul 2013

Wordless Wednesday #1

UPSIAN. QSC 1011 GROUP B ( GROUP 4)








































Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

21 Jul 2013

Ada Sesuatu Menanti Kita

Assalamualaikum, again and hye. Dear blog, I'm typing with tears falling down. Never thought this will happen twice. Me and him, I'm sorry. Thats all I want to say. I never want to hurt you. You're one of those who always be with me. Whenever I laugh, you'll laugh with me. Whenever I cry, you'all always be beside me, listening to all my stories. I know, its all my fault. We broke up, then we got back together, still its because I love you. But now, I need to let you go, please understand sayang :'( I really dont wanna hurt you. We're being far, you are over there, while I'm here. I'm afraid that someday, I'll change. And that will hurt you more. I'm really sorry for doing like this. I know I'm hurting you now. But rather than later, I'll hurt you now, because you'll get hurt more worst than this if we keep going.

Human's heart can change. Thats what I'm afraid of. I'm afraid that I'll change. I'm totally have confident in you sayang. The way you love me, the way you appreciate me, I know if I let you go, for me to find someone who will love me as the way you did, is tough. My future with other, will no be the same as my past with you. I still love you. Almost two years we have been together. We managed to overcome all problems we faced. I really appreciate all loves and attention you gave to me. I really do. You're the one who taught me loyalty. I've never been this loyal to someone I love. But with you, I turned up become another person. You taught me that, your sincerity, really touched my heart. I'm sorry Hazsrul :'(




You're my ngokngek. I love you, till now, I love you. But please, let me go. Trust in JODOH sayang, if I meant to be with you, I'll be your someday, no worries. If you want me, pray for us :') But now, let me go first, we have no idea, what our future will be right? But, pray, something that might change it. Our desire, with sincere heart, we might get what we want. I'll let you go now. Please, do not stop yourself from meeting someone that better than me. You deserve that sayang, I'm really sorry.
This song, I dedicate it for you. I hope you'll read this post.







Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

16 Jul 2013

Congrates



Hai :) Short post just to congratulates my classmate who got the IPG in Sungai Petani, Kedah. Congrates ok Eleen. She's the first friend I met inTanjung Malim. A day before registration, we stayed in Hotel Cahaya, Tanjung Malim. Never thought she's gonna be my classmate. But she's going to IPG, congratulation again. Have a nice trip and good luck for new beginning of your new journey there okay :)

Here's some pictures before she left yesterday. These are not mine, so all these pictures are credit to Dalilah, our photographer, paparazi. Haha.



outside the class


all sweet girls #buekk


Group B The Best


left : Liyana Omar, the IPG girl ( from Group A)
Middle : Madam Noraliza, she's our lecturer for Study and Thinking Skills
Right : Eleen, the IPG girl


Eleen and me :') She said that she's gonna remember me as her first-met friend in Tanjung Malim


smile for Eleen :)


peace again :D


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

14 Jul 2013

Siapa Sangka



Hai. Aku pon tak sangka, siapa yang sangka? Tak sangka pulak aku ada yang kuat bersangka sangka. Napa lah nak sangka-sangka ni. Tak sangka betul aku.

Ok nampak aku dah biul. STRESS. Itu je conclusion. I'm supposed to do my assignment but I dah TERRRRopen Facebook, then this blogger.com, then I'm stuck in here. See. Useless :3

Dah bapa hari eh kita puasa. Cepat kan masa berlalu. Sedihnya tahun ni, tak dapat buka puasa dengan family langsung. Time buka puasa mula la aku rasa nak tutup lampu, pasang lilin pastu bukak lagu raya. Nak bagi nampak jelas dan clear tahap kesadisan emosi aku kan. Pastu berbuka pula dengan nasik berlaukkan air garam. Phergh menarik scene ni.






Dah la menyedihkan dok sini. Gi bazaar pon alahai. Bila aku sampai je kat bazaar tu aku macam



hermm. teghokk !

Aku rasa macam nak menjerit jerit sepuas hati aku kadang-kadang. Tapi memikirkan aku berada di Tanjung Malim yang jaraknya hanya sejengkal dua dengan Tanjung Rambutan. Aku lupakan niat aku. Karang tak pepasal aku kena siapkan assignment dalam sana kan.

Tapi pesal aku tengok orang lain macam tak stress je pon. Aku je ke yang asyik nak meroyan sengsorang kat sini. Well, aku kan memang suka hiperbola dalam action. Nasebla kengkawan aku boleh tahan mereng jugak kan, at least kami boleh mereng berjemaah. Hah, lupa yang aku dapat kawan baru dari Sabah. Look around dalam wechat je, tapi dah kamceng macam lama kenal. Yelah sesama mereng memang lah ok je setakat nak merapu sepanjang masa kan. He's very sengal. Haha, lelaki biasalah, jarang nak serius kan.

Aktiviti wajib aku sepanjang hari adalah ber WECHAT. Aku rasa macam dah tak perlu facebook dalam hidup aku haha :D Sebab ada wechat lah, aku memang 24 hours on wechat aku tu. Dan asyik look around cari kengkawan yang dok UPSI jugak. Ramai lah jugak yang dapat but mostly guys la. Paling takleh belah senior sorang ni, memang mereng + sengal lah. Kalau aku stress ja aku mula la nak kacau dia, sampai dia pon naik stress hahaha, sebab aku rajin buli dia. Stress reliever la dia tu. Toyol betul.

Tapi most of them memang sporting, dalam gila-gila kekadang ada jugak nasihat yang dorang bagi. Well yang baik kita ikut lah kan. Yang mana boleh pakai kita ambik, yang tak boleh kita sepak.

Dah la setakat ni. Malas dah nak taip. Nak sambung wechat haha. Oh, you can add me on wechat, berkawan ramai-ramai tak pe kan c= Wechat ID : Jas250595



hahaha Lol




Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

9 Jul 2013

Ramadhan al-Mubarak








Assalamualaikum again, and good evening :) Alhamdulillah, esok semua umat Islam akan mula menunaikan ibadah puasa yang dinanti-nantikan setiap tahun. Sepanjang berpuasa, jagalah segala adab tidak kira dalam pertuturan atau perlakuan, atau penulisan. Haaa nampak tak contohnya, betapa tak merebangnya penulisan aku kali ni, tak kepoh macam selalu. Ini adalah permulaan yang baik untuk diri aku dan In Sya Allah, untuk korang-korang jugak ok :)

Tahun ni, again aku berpuasa jauh dari family. Sekolah menengah, dari Form 1 hinggalah form 4, mostly aku spend bulan Ramadhan di asrama. Just weekend boleh balik dan berbuka bersama family. Form 5 alhamdulillah aku ada peluang berpuasa bersama family sebab aku tak duduk asrama. And this year, sekali lagi aku akan menjalani ibadah puasa jauh dari family :')

Well of course I'm quite sad. Tapi ini semua antara dugaan yang aku kena hadap lah, sebagai student. Tapi sedih pulak bila ada kengkawan tanya : " Eh hang tak balik ka posa ni"

Arghh.. sentapnya ayat. Sedih pedih terluka terhiris. Ok hiperbola tragis. Tapi jeles dengan kawan yang boleh balik  walaupun kejap untuk berpuasa bersama family. Ok Jasmin sabar sabar dan sabar lagi.

Taknaklah merapu banyak banyak, takut terkeluar pulak jemari kepoh aku ni menaip. Thats all for starting of Ramadhan. Banyakkanlah berbuat baik dan double triplekanlah amal ibadah. In Sya Allah besar ganjaran amalan di bulan mulia ni. Subhanallah Allah Maha Pemurah :')




Sila Patuhi Arahan di Atas ^^,






Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

6 Jul 2013

I Had A Date !



Sila jawab salam. Dah? Okay sila setkan reading speed korang ke tahap yang paling laju sebab silalah paham aku bila menulis gaya macam aku menyembang. Lagi sikit nak kalahkan Ferrari. Okay, ready? GO !

I had a date ! I had a date ! whoa nampak tak ayat mintak penerajang tu nampak tak nampak tak? Haha. Gedik ngalah ulat bulu kan. Takdelah aku date ngan babyboy dan babygirl aku je pon. But both of them are girls ok. Biaselah kan pompuan ni memang suka sangat panggilan memanje ni. Walaupun aku pelik dengan tabiat new friends aku ni kan, tapi lastly aku terikut. Serious talk, aku yang dulu yang sangat lah pengasar (nampak tak ayat vangang tu) sekarang bila sembang mak aih ayu tahap gaban.

Aku rasa kalau mak aku tengok cara aku sekarang mesti dia peluk cium aku tak lepas lah. Bersyukur sebab habit kasar kalah jantan bila aku menyembang tu dah terhakis. Sekarang ni asyik ber-Awak-Saya je. Ayu tak ayu tak?

Hahaha oke dah tak tau nak tulis apa. Benda apa yang merasuk aku hari ni aku pon tak tau, tetiba pulak muncul semangat waja nak update blog ni. Kalau tidak memang malas tahap ICU lah kan. Maybe gumbira sebab tadi dapat melantak KFC kot, maklomlah dah sebulan tak hadap. Pastu ditambah pulak dengan CoolBlog Honeydew Smoothies. Phergh ! First time try actually tapi memang aku fall in love lah. Sedap !

Rasa nak letak pulak gambar barang serangkap dua. Nyesal betol tak snap gambar bebanyak tadik. Tengok jelah sehelai dua. Sorry titteeww tarkk seccommellss kowranggg -_- Ayat ni habuan korang nak sepak aku jatuh dari tingkat 79 KLCC.




Babyboy and Babygirl !


Afini : Ais ni comel la
Mira : Ok :3 haha


CoolBlog di Tanjung Malim ! Comel kedai dia.


Model Cool Blog


ni model sesat -_- sedap doh honeydew ni :D


Honeydew Smoothies yummy !


Snap :)


Masmira sengih gembira dah lepas kempunan nak makan  KFC haha


Okay thats for today. Malas la nak taip bebanyak. Oh ya thanks kepada yang baru follow dan kepada yang follow tu, cuba scroll ke bawah ada peti undi. Rajin-rajinkanlah diri mengundi okay? Haha chow dulu !





Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

4 Jul 2013

Keserabutan Melanda



Assalamualaikum and hye to my dearest blog, and of course to my " if and only if " readers. Hahah, senget. Mood malam ni sebenarnya agak malas, tapi nak update jugak kat blog ni sebab aku bebetul dah tak tau nak luah dan menulis kat sesape or memane. Well, sedar tak sedar dah sebulan pon aku bergelar pelajar UPSI, dan sedar tak sedar dah bertambun assignment yang aku dah dapat -.-

Oke sangatlah bebal oke. Nampak tak kat situ keserabutan melanda dah. First assignment dah siap. First presentation pon boleh tahanlah, walaupon ada classmate aku yang lena terlentok tersengguk nengok group aku present kan. Tak kesah at least dia tak tanya soalan bebanyak.

Dua assignment siap dah boleh relax? Please go to your bed and start dreaming please. Dua siap sepuluh beratur panjang kat belakang ala ala nak beli pizza hut diskaun 95% tau? Sangatlah arghh !!!!

Kekadang rasa nak penampor semua orang. Nampak tak kekejaman di situ :3 Even dah sebulan aku kat sini, aku still tak tau apa yang aku belajar selama ni. Speaking entah ke mana lagi. Nama ja ambik Diploma in English, eh DIE tau tau? Thats why we're dying right now haha. Aku still tak boleh nak speaking fluently lagi. Bila orang cakap oke aku paham, bila time aku buka mulut nak balas ja terus aku lupa ayat apa yang aku nak cakap. Ajaib tak?

So aku rasa sangatlah bebal dengan diri sendiri. Tapi takpe anggap cabaran. Oke lupakan pasal tu kejap. Pasal segmen yang aku join bebaru ni, to those my new followers thanks sebab sudi jugak jengah blog serabai ni kan, sorry kalau tak sempat nak follow balik sebab sangat lah buzy, and for yang follow please letak mention in chatbox, nampak tak? Pusing kejap mata tu ke kanan, ada kan? Oke mention yang anda semua dah follow, nanti I follow balik :)

Thats all I think, and sorry jugak for membahasakan " aku " dalam blog aku ni, but sorry I'm not being rude but this is my blog and it's my right to use anything I want ok :) Got to go ^^




Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

2 Jul 2013

I'm KING Of Followers




こんにちは, 안녕하세요 , Assalamualaikum.

Segmen ini dilancarkan oleh AtinVIP sendiri . Dimaklumkan bahawasanya segmen ini sudah pun bermula pada 1 Julai dan berakhir pada 31 Julai 2013 . Tujuan AtinVIP melancarkan segmen ini, bagi memudahkan kita semua beramah mesra bersama blogger-blogger lain yang mungkin kita tidak kenali tetapi ingin membaca kisah/diary kehidupan mereka.

Segmen ini juga dibuat kerana ingin melihat sejauh mana kerajinan kita untuk melawat/blogwalking blogger-blogger lain . Oleh kerana itu , AtinVIP akan menaikkan pangkat anda sebagai " I'm KING Of Followers " kerana anda telah melaksanakan kewajipan anda sebagai blogger.

Jika itu yang anda mahukan menjadi 'KING of follower' . Jom sertai segmen yang AtinVIP lancarkan.


Syarat-syaratnya :

1.  Warganegara Malaysia.
2.  Wajib follow blog AtinVIP , Atiqah , Intan. dan LIKE fanpage di bawah ini : 
     
3.  Buat entry bertajuk Segmen " I'm KING Of Followers "
4.  Copy coding entry yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry.
5.  Tinggalkan URL entry anda ke dalam ruangan komen entry ini.


Pemilihan pemenang dan jenis hadiah: 

1. Melihat jumlah follow blogwalking comment yang paling tertinggi akan memenangi topup RM20
2. Pemenang tempat ke-2 dan 3 akan menangi topup RM10.
3. Manakala tempat ke-4 dan 5 akan menangi topup RM5.
4. 2 pemenang saguhati akan dapat header percuma.
5. 8 pemenang saguhati akan dapat cursor percuma.
6. 5 pemenang saguhati , blognya akan direview.

*Jumlah kesemua pendapatan adalah 20. AtinVIP ingin mencari seramai 20 pemenang bertuah.

#___# Takkan tengok je? Jomlah Join!!!


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,