Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

12 Feb 2015

Mind Break !




Dear blog! Oh I am so excited for this upcoming Chinese New Year break. Bukan setakat break untuk Chinese je tapi break sekali untuk otak otak yang sekarang ni pon berdenyut sakit sebabkan assignments and banyak lagi benda yang dipikirkan. And again! Cuti ni akan dirosakkan dengan assignments yang entah cemana tetiba muncul disaat sebelum cuti and need to be submitted right after the break! Sangat. Sangat kurang hajau ok

So here I am, just finished with some of the works. Compile, edit, everything. Macam apa lagi haa otak aku memang berdenyut sakit sekarang. Esok nak balik, and rasa nak je tido tapi dok tunggu baju tengah kering kat bawah, nak ambik and pack barang. Esok ni tak sure lagi nak balik naik apa, kalau tiket train takde memang naik bas la cita die. Tapi, dengan kelas lagi, ada submission assignment lagi, presentation. Loads of things need to be done.





Aku sebenarnya, hmmm entahlah. Nak pikir tapi malas nak pikir. Taknak pikir tapi asyik terpikir pikir. Sampai bila? Kan? Sampai bila ko nak macam gini Jasmin? Just move on! Come on don't be a weak girl. Dah besar, sepatutmya dah matang nak handle benda gini. Letih la Jasmin nak layan rasa sedih. Past is just past. You will neger get it back so stop hurting yourself Jasmin. Please, you can do this, alright? We can do this. We need to move, move on from those memories. 

Pening ar gini. Haha, cheer up :D Cheer up. Cheer up. One day, semua ni takkan menyakitkan ko lagi Jasmin, tapi buat masa sekarang ko kena kuat, kuat nak lawan ingatan ko sendiri. Takyahlah dok ingat bukan ada pekdah pon. Better focus on your life, plan what you're gonna do after this. You're graduating soon! Masa depan ko jauh lagi, InshaAllah. And banyak lagi ko akan jumpa. Banyak lagi ko akan tempuh. Sabar. Satu saat yang tepat, everything will fall into its place. Just, sabar











Ok penat membebel diri sendiri. Bila baju ni nak siap entah. Dah la nak kena turun dari aras 3 ke ground, memang esok aku kurus. Tapi esok balik, mohon doa supaya esok ada tiket sebab aku dah tak sabar  nak balik ruma dah bosan hadap tempat ni sejak dua bulan lepas ok aku bertahan tak balik. Dah la, mengantuk ok bye






Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

7 Feb 2015

Leisure



Hello dear blog yang ku cintai lagi ku kasihi. Apa khabar. Aku tanya apa khabar. Aku tanya apa khabar semua. Tetibe kan pengaruh MLM tadi. Awak kat mane awak kat mana eh apa khabar awak kat mana. Berceramuk. Haha

By the way, congrats to the winner. ZERO! and of course to all participants. Especially Sepahtu, and special jugak Shiro, and Bocey. Oh God. Semuanya feveret aku. Sedih Bocey dapat no 5 tapi yang lain pon memang layak untuk juara sebenarnya. Semua hebat, and Nabil, I salute you brother. Memang hebatlah kan kalau engko boleh nak stand up sensorang atas pentas sebesar tu. And Abam comel. and semua best. And, nevermind. Janji semua pon best. Ok ni betul pengaruh ni kan tak pernah rasanya aku nak bercerita pasal benda ni dalam blog.

Takpe sebab malam ni aku rasa nak menaip je bebanyak so apa yang ada nak taip kita taip je. So I'm still here, awake and masih mendengar lagu Bruno Mars, when I see your face... ! and when you smileee. Cause girl you're amazing just the way you are. Yeah

Bosan sebenarnya. Aku dalam bilik ni dah macam lone ranger pon ada. Macam takde roommate pon ye jugak. Kena tinggal lagi malam ni. Sedih pedih betul rase. Nasib aku ni dah biasa, walaupun memang la best bila engko duduk sorang dalam bilik, rasa macam dunia ni ente yang punya tapi, bosan lah asyik duduk je hadap laptop, sebab fon aku bateri gelong tempat cas rosak kena off nak cas guna charger kapit. So keje aku tengok movie, tu pon berbekalkan line wifi yang tahap hampeh tu memang extraordinary luar jangkauan manusia la.


Tetibe muncul lagu kat sini. Haha


By the way aku rasa lega gila dah lepas presentation report Mr. Sasi. Rasanya sepanjang aku buat diploma ni, benda ni la yang aku paling nervous sekali, Aku pon tak tau mende yang aku takut sangat. Mana tak takut, group no 3 present. And maybe sebab kali ni gabung dua group so ramai gila yang tengok time present. And I started with the introduction. But gladly, he said 'Well done' and he didn't ask questions because he said it's very clear. And kawan kawan aku pon kata group aku punya presentation memang best, mungkin sebab slides dia yang sangat kreati, and embarassing too in the same time sebab gambar tu kan but nevermind, as long as I am sure that we did a good job!

So sekarang, lega sikit je lah, tapi sambung stress dengan assignment lain. Allah, rasa macam penat sangat. Malas nak pikir dah rasa, rasa nak bercuti je lelama. Tapi pujuk diri, sabar. Kejap je lagi. Lagi 3 minggu then exam then habes sem 5. Lepastu pergi LI. Rumah sewa pon tak settle lagi. Haih

But, okay, be positive yang semuanya akan okay. Allah takkan uji kita kalau kita tak mampu. Kan? So I am a very positive person now, wow! Haha. Perasan jugak aku memang positive gila sekarang, ape pon mesti aku akan kata, aku boleh buat. Allah akan mudahkan. Aku boleh. Boleh so just relax and keep going.

Okaylah sambung dengar lagu. Dari jauhh ku berlari, mengejar mimpi mimpi. Hmm, semoga semuanya dipermudahkan. Hadiah terbaik untuk seseorang adalah doa, kan? Moga kita kuat, walau bagaimanapun kita diuji. Moga kita temu bahagia, walau sakit macamanapun kita pernah rasa. Moga kita dapat yang terbaik untuk kita, walau terpaksa tahan  pedihnya luka hati sendiri, Haha, okay okay I won't start again about feelings, I'm finding way to let go. Remember? Yes Jasmin, find that way to let go, may we find the best in ourselves, despite all these lessons.









Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

4 Feb 2015

New



Why do my heart keeps beating like this, it's like I'm nervous about something. Nevermind, aku dah tukar link blog so macam yakin dan pasti that no one will be able to read again, and aku rasa macam lepas ni bebas sikit nak tulis apa sebab memang niat aku nak menulis tapi taknak orang baca. Haha

By the way, what's new? Yeah, everything. After a year, aku pilih untuk lepaskan semuanya. Aku pilih untuk betul betul lepaskan semuanya. Aku pilih untuk yakin yang, semuanya dah terhenti setakat tu, dan takkan ada sambungan lagi. Cukup lah setahun ni aku siksa diri sendiri, so it's time, to find something new yang boleh buat aku rasa happy semula. Bila, macamana, aku pon tak tahu. Tapi aku pasti one day, akan muncul jugak hari tu.

Sekarang dah Februari. Cepat masa berlalu. Kemarin dulu, 2 Februari, aku pilih untuk hentikan semuanya. Tarikh yang sama bila semuanya bermula, dan aku pilih tarikh tu jugak untuk tekadkan hati aku, yang takkan ada lagi harapan atau mimpi tentang benda yang dah berlalu. Cukup. Enough is enough. Aku nak pikir pasal diri sendiri






Haaa kelas kau lagu Alleycats gitu. Haha. So, aku harap diri ini kuat nak melangkah, kuat nak ikhlaskan dan lupakan semuanya. No more turning back this time. I must do this for my own self. Takyah nak mengada mengingat ingat lagi dah okay Jasmin, you can do this!

So okay sebenarnya tunggu loading movie ni haa lambat so taip dulu apa yang patut, since esok kelas pukul 10 walaupun aku agak mengantuk sebenarnya tapi habiskan movie dulu and then esok akan busy dengan report bagai and jugak semoga semua assignments dipermudahkan. Hmm, stress pikir assignments. Benci. Bye




Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,