Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

12 Feb 2015

Mind Break !




Dear blog! Oh I am so excited for this upcoming Chinese New Year break. Bukan setakat break untuk Chinese je tapi break sekali untuk otak otak yang sekarang ni pon berdenyut sakit sebabkan assignments and banyak lagi benda yang dipikirkan. And again! Cuti ni akan dirosakkan dengan assignments yang entah cemana tetiba muncul disaat sebelum cuti and need to be submitted right after the break! Sangat. Sangat kurang hajau ok

So here I am, just finished with some of the works. Compile, edit, everything. Macam apa lagi haa otak aku memang berdenyut sakit sekarang. Esok nak balik, and rasa nak je tido tapi dok tunggu baju tengah kering kat bawah, nak ambik and pack barang. Esok ni tak sure lagi nak balik naik apa, kalau tiket train takde memang naik bas la cita die. Tapi, dengan kelas lagi, ada submission assignment lagi, presentation. Loads of things need to be done.





Aku sebenarnya, hmmm entahlah. Nak pikir tapi malas nak pikir. Taknak pikir tapi asyik terpikir pikir. Sampai bila? Kan? Sampai bila ko nak macam gini Jasmin? Just move on! Come on don't be a weak girl. Dah besar, sepatutmya dah matang nak handle benda gini. Letih la Jasmin nak layan rasa sedih. Past is just past. You will neger get it back so stop hurting yourself Jasmin. Please, you can do this, alright? We can do this. We need to move, move on from those memories. 

Pening ar gini. Haha, cheer up :D Cheer up. Cheer up. One day, semua ni takkan menyakitkan ko lagi Jasmin, tapi buat masa sekarang ko kena kuat, kuat nak lawan ingatan ko sendiri. Takyahlah dok ingat bukan ada pekdah pon. Better focus on your life, plan what you're gonna do after this. You're graduating soon! Masa depan ko jauh lagi, InshaAllah. And banyak lagi ko akan jumpa. Banyak lagi ko akan tempuh. Sabar. Satu saat yang tepat, everything will fall into its place. Just, sabar











Ok penat membebel diri sendiri. Bila baju ni nak siap entah. Dah la nak kena turun dari aras 3 ke ground, memang esok aku kurus. Tapi esok balik, mohon doa supaya esok ada tiket sebab aku dah tak sabar  nak balik ruma dah bosan hadap tempat ni sejak dua bulan lepas ok aku bertahan tak balik. Dah la, mengantuk ok bye






Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Leave your comments and thoughts. Don't keep it to yourself, but say it nicely. Please connect your tongue to your brain before you say anything :)