Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

18 Mac 2015

RANDOM




As the title given, this is just a random post. I'm currently sitting for final, and just finished with third paper today so it's quite tiring to look at those notes, to memorize, to understand, so lets take a short break with writing in this blog.

Entah pehal tetiba skema gila nak introduction bagai. Haha. Gamaknya sebab tadi jawab exam essay terlupa buat introduction kot tu yang tetiba nak skema bagai nak buat introduction kan. So, takdak benda pon tapi rasa bosan and rasa nak menaip. Mostly mungkin sebenarnya rasa malas nak baca notes yang tak kurang berlambaklah jugak nak kena baca. Tiga paper dah lepas tu rasa macam, melepaskan nafas kelegaan yang teramatnya lah. Tambah lagi paper tadi, dia punya notes yang dah disimplify kan pon ada dalam 5 helai kertas -.- masak kepala nak hafal padahal yang naik tu sikit sikit je. Haih

So esok fourth paper, Writing for the Media. Paper Sir Ridhuan. Takdela stress sangat paper ni tapi tak boleh la nak ambik mudah jugak kan. Baru gigih nak selak slides buat nota, memang dah tabiat tak berubah dari zaman sekolah, pesyen study last minute. Tapi ok lah jugak kan, jangan langsung tak berusaha terus nak berserah tawakkal je tak kena lah. At least ada jugak usaha kau nak buat betul betul, walaupun kau boleh dikategorikan sebagai makhluk mamalia yang paling pemalas di antara segala spesis makhluk.






Jumaat takde paper, and last two paper will be on Monday. Both ! Haaa hamek kau aku dah terbayang keserabutan nak menjawab dua paper tu. Mana nak hafal yang ni, nak baca yang nu. Tapi takpe, gagah dan gigihkan diri. Nak habes dah pon, yeay!

So after final akan cuti dalam dua minggu and terus masuk praktikal. Ni satu lagi yang mencuakkan. Macamanalah nanti nak angkat call ambik order pizza nak layan customer. Tak terbayang dek mata. Walaupun aku rasa memang takkan 100% guna English lah kan bila engko jadi operator pizza, bukan semua customer nak speaking london ngan kau. Tapi, still aku ni bukannya jenih reti nak deal dengan orang, so memang cuak lah. Kena kena yang call tu kawan sendiri teruih cakap: laaa hang ka hang nak makan pa habaq mai kat aku la ni hang jangan dok order hat susah susah la order hat paling senang sudah mudah kerja aku. Haha I wish I can speak like that, mahu fail aku punya internship.

So, we'll be moving to Shah Alam. Jadi warga Shah Alam la pasni peace yo peace yo pulak. Area rumah sewa tu memang best lah jugak, Facilities apa semua not bad, senang kerja jugak kalau perlukan apa apa. Alhamdulillah settle jugak pasal rumah sewa yang sangat sangat menguji hati jiwa minda dan segala organ dalaman. Macam macam masalah timbul but finally we met with great and kind people, bersyukur sangat sangat dapat rumah yang kebabom sangat memuaskan hati.

So, whatever it is, we must be positive nak hadap benda benda yang akan datang ni. Kalau takut sebab takde experience, time ni lah nak kena manfaatkan untuk gain experience. Walaupun aku sendiri rasa tak sepatutnya aku pilih domino untuk praktikal sebab macam tak berapa kena dengan bidang lah kan, belajar bahasa tetiba pergi jadi operator but mesti ada jugak benda yang boleh belajar dari jadi operator tu. Macamana nak bercakap, macamana nak bersabar. I have to learn much of that for sure, at least dapat tingkatkan self-confidence pon dah kira ok lah. Biar merangkak rangkak takpe, pelan pelan kita belajar. Haa tetiba bersyarah pulak kan, boleh jadi pakar motivasi. Kalau tak takde lah dapat full mark untuk forum baru ni, cewah ha riak riak Jasmin riak. Haha takdela aku melawak je ngan engko wahai blog. Sadis gila melawak dengan blog je. Haha k.

Oh lupa before I forget, hari ni birthday si Lyana Natasha tu. Ex roommate aku, merangkap bestfriend aku lah kan kat sini. Hihi dulu aku banyak membebel pasal tak puas hati dengan dia dalam blog ni, at the end dia lah ha yang duduk ja melekat dengan aku kalau aku ada masalah ka aku happy ka aku sedih ka ataupun time aku punya sel otak tak berapa berhubung. That's what people said, jangan cepat sangat hukum orang. Satu kesalahan yang dia buat, tak bermakna kita kena butakan mata nak nilai kebaikan yang ada dalam diri dia kan. We must be reasonable lah dalam menilai orang tak boleh ikut hati je. Kita sendiri pon buat salah sana sini, why can't we consider other's mistake kan. Ok bersyarah lagi. Memang dari kecik tersilap pilih cita cita aku ni, sepatutnya pilih jadi kaunselor takpon pakar motivasi, penceramah bebas ke kan. Ok merepek



Terimalah hadiah dari cik google. Eh jangan
komplen, aku ikhlas setulus jiwa dan raga semurni
embun pagi sehening dan sesuci lebaran dah ni






Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

8 Mac 2015

Final !



Hi blog! Lamanya aku tak update engko kan blog. Takdela lama mana, but almost a month jugak la. Biasa la, last last sem ni memang lah busy kan. Sekarang ni aku tengah study week, so duduk je lah aku memerap dalam bilik di kolej ni. Sebab tak balik kan, nak balik takde duit so apekan daya, duduk jelah jawabnya.

So next week aku dah start final and then terus habes. Seminggu kemudian akan terus praktikal dekat HQ Domino, Shah Alam. So, dah nak habes dah. Tinggal satu sem je lagi. Okay so entry ni aku nak penuhkan dengan gamba gamba je. Firstly, last Sunday we went to Shah Alam, untuk tengok rumah sewa kan. So pergi jumpa agent tu and dia bawak pusing bla bla bla. Malas nak cerita sebab macam menyakitkan hati. Ok so lepas balik tu, kitorang singgah di Sungai Batang Kali. Haa gigih kau sehari sebelum tu pegi shopping beli barang masak nasik lemak. Macam macam dugaannya pon nak masak nasik lemak. Maklumlah masa guna periuk karan tu je, bukannya ada dapur kan. So pergi tu naik kete Lia, kawan si Yana. Dia yang suggest untuk berkelah bagai. Memang enjoyable sangat! Dah lama kot tak pergi mandi manda. Walaupun kalau ikut aku tak berani nak mandi air terjun bagai ni sebab sekarang kan banyak betul kes kencing tikus tu, tapi dorang kata tempat ni ok lagi, so I enjoy myself with them.






Okay actually banyak lagi gambar tapi macam tak sesuai je nak masuk dalam ni. Haha maklumlah mandi manda kan, so nevermind. So  memang enjoy habes. Fresh je rasa mandi air tu, sejuk ya amat. Sebab katanya air tu mengalir dari Genting Highlands, so memang lah sejuk kan. Sampai je terus makan, tak ingat apa dah sebab memasing kebulur tahap cimpanzi sebab dari pagi keluar pusing Shah Alam dengan tak makannya.  Sebab tu gambar nasik lemak tu takde, sebab selamat dilahap dulu dah. 

Okay so esoknya Isnin, pergi kelas macam biasa. But, it was already the last week for this semester. Okay fien, jumpa lecturer. Ada yang mengajar lagi, ada yang bagi tips exam je. Macam macam la so keje kitorang, snap gamba buat kali terakhir lah konon. Pahtu menggila dalam kelas dengan selfie tak berenti, haha.






Ok fine this one saje menggedik ngan Bella, nak guna 360 sexy lips.
Hamek ko asalnya tudung pink jadi oren terus, sakit mata tengok

Selfie aku banyak ngan Bella je la. Maklumlah kesian dia, sebab praktikal asing so takpelah kan hahaha. Syahdu betul Bella, siap menangis lagi. Tahula takut rindu kitorang :> Okay then nak kenalkan sikit lecturer lecturer kitorang untuk last sem ni, ada yang ada, ada yang takde. Letak mana yang ada je lah ye.


Ni Miss Hafza. Ajar Writing for Spesific Purposes and Reading Skills
masa sem 1. Selalu buat buat garang lepastu gelak bila kitorang cuak.
She's so cute and best belaja dengan dia

Ni Mr. Sasi, ajar kitorang Report Writing sem ni and pernah
ajar Public Speaking waktu kitorang Sem 2, so okay itu je. Haha

Ni Madam Nora, ajar kitorang Reading for Spesific Purposes sem ni and Thinking Skills
masa Sem 1. Orangnya, sangat strict! Jangan lah cari pasal. But still
dia boleh tolerate lagi dengan students. She helps us a lot actually.
Sebab kitorang ni malas sangat, sebab tu selalu kena marah. Thank you Madam sebab
garang dengan kitorang. And please ignore muka Syu yang tak semenggah tu

Another picture with Madam Nora

Okay tu dua orang. Sekarang ni nak tunjuk sikit sorang lecturer ni, yang memang favourite among all lah. Kitorang memang sayang gila dekat dia, kalau kelas dia cancel mesti sedih (and happy). Masa last class tu, memang rasa sebak je. Yelah, selama ni dia lah dok membebel bebel macam ape lagi haha. Best dengar dia bebel. Pastu kelas dia sangat best! Aku dalam kelas dia pon jadi bersemangat. Walaupun dengan lecturer lain aku akan membisu je tapi dengan dia, aku rasa confident je nak bercakap. Sebab dia pandai nak bagi semangat untuk students dia, kalau nak kritik pon, semua kritikan tu mesti bagi semangat untuk keep trying. Jangan malu malu nak cuba. Memang, he is really the best. Sir Lothfi, I'm really gonna miss you! And gambar dengan sir memang banyak lah cita dia haha. Dia macamni tau. Bila bersembang, dia lah kawan. Bila garang, dia macam ayah kitorang. Bila membebel, dia mengalahkan mak kitorang. Macamana tak sayang? 3 in 1 Sir Lothfi ni.







He said: macamana nak buat love ni. Hahaha


Sir Lothfi is too cute. Tak dapat beza dia ni lecturer ke student.
Happy go lucky memanjang

So tu je lecturer yang sempat kitorang bergambar. Lagi dua orang, Sir Ridhuan dengan Dr. Charanjit. Sir Ridhuan pon spesis sir Lothfi jugak, happy memanjang. Kelas tu, boleh kira ngan jari je berapa kali ada. And he's so nice. Buat quiz pon true and false je. Pahtu extendkan tarikh assignment, sebab kitorang behaved well katanya. Padahal assignment tu dah submit pon. Haha lawak betul Sir ni, and we gonna miss you too Sir Ridhuan! You are also one of my favourite, sebab awal awal kenal lagi masuk kelas dia dah kena warning: dalam kelas dia jangan serius. Haha. And Dr. Charanjit, macam madam Nora jugak. Strict, and she's very fast. Kadang kadang aku pon tak faham mende yang dia nak sebenarnya. But anyway, still loads of thanks for her,

Okay so aku tak ingat hari apa lepas tu, Rabu tak silap, kitorang keluar pergi karaoke. Haha. Hobi sepanjang zaman lah kira. Dah lama tak spend time kan. So just nak keluar enjoykan diri, then lepak lepak dekat kedai makan, makan char kueteow yang sedap yakmat tu. Ni pon nak letak gambar jugak.














We cherish every little moments, before it turns into memories. Sepanjang dekat dua tahun, aku dengan dorang je. Dorang tak pernah tinggal aku, time aku sedih, time aku happy, time aku bad mood, time aku punya gila tu tak dapat dibendung dengan segala alat perlindungan ke kan. Dorang ada dengan aku, So, memang sedih jugak la. Yelah, sorang dari utara, okay dua orang. Sorang dari Selatan. Sorang pantai timur. Sorang Perak. Eh Perak pon utara kan. K

Tapi lepas ni, mesti rindu gila la nak menggila ceni. Haih. Ok lah malas la jap gi rasa sedih pulak. Ok so last song we sang last night conclude everything. Nah dengar sendiri. So jumpa lagi wahai blog, bye and wish me luck for final!








Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,