Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

7 Apr 2015

The Beginning




Hi there. So today was my first day of internship at Domino's HQ. So well, it went well I guess. This week will be our training session so it's still okay. Minggu depan, tak tahu lah kan. Tadi we got chance to sit beside the operator yang menjawab call call orang dari seluruh Malaysia tu yang nak order pizza perangai itu ini, and I was like okay lajunya depa ni cakap sambil buat kerja klik sana klik sini hahaha. Cuak pulak aku tengok. So takpe mohon semua dimudahkan.

I don't really feel like talking about my internship. Rasa nak bercerita pasal sajak yang aku baca tadi je. Haha. Well kawan aku ada beli sebuah buku ni so dia bagi aku baca. And aku memang minat gila dengan sajak, melayu ke english aku bantai je. Sebab bagi aku they were like, a deep thought of someone. Kekadang baca terkena pulak diri sendiri, perasaan sendiri. so these sajak aku nak tulis dalam ni yang aku rasa menarik.maybe sebab macam mengena dengan perasaan aku kot. They are taken from Melankolia Bisu, Sefa, Aloy Paradoks. Jangan salah faham bukan aku nak menciplak ke apa tapi aku nak share sebab aku minat dengan bait bait ayat dia. No issue here!


HIDUP

Ketika kamu hidup dan menghidupkan,
kamu bisik ke telinga aku,
kata dah tak mampu.
Aku anggukkan.
Dan perlahan, melepaskan kamu,
mungkin perkara bijak yang aku pernah buat dalam dunia.

Sekurangnya,
aku boleh tengok kamu gembira
dari jauh.

Walaupun dalam senyuman kamu
selepas ini,
aku takkan ada.


PELURU DALAM

Ada orang kata patah hati itu akan sembuh,
with time.
Bohong.
With time,
semuanya akan jadi lagi parah.


DINGIN MIMPI

Dalam mimpi,
aku cuma mahu kamu di dalamnya,
kerana setelah bangun,
kaki aku berpeluh dingin
menceritakan kesakitan yang bakal aku lalui
kalau kamu tak ada di dalamnya.


KAPAL BOTOL MUSTAHIL

Kalau betul tanggapan aku,
aku nak sangat tengok kau tersenyum gembira,
dalam kapal botol mustahil bersama seorang kapten;
di antara banyak kapal botol lain aku simpan dalam almari,
yang aku intai sekali-sekala.

Sebelum aku tarik selimut 
dan tamatkan malam aku dengan tangisan,
sedih,
gembira,
bliss,
baguslah; mereka.


SING TO ME

Sing it to me in silent,
those melodies,
runs through your throat,
registered in my ears.

I am listening; your pain.


TERINGAT

Aku teringat perasaan ketika orang yang kau selalu SMS,
namanya akan selalu kat atas list SMS kau.

Lepas tu dia makin ke bawah.



Kemudian hilang.


Rileks.
Bukan cerita depress.
Teringat je, teringat.

Ha ha ha ha.
Ceh.


P/S: Ditekankan, I am not trying to copy someone's works okay! I am sharing those here because I like them. So you can get the book and read them too. Those are just few of them. Get the book, Melankolia Bisu- Sefa, Aloy Paradoks :)

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Leave your comments and thoughts. Don't keep it to yourself, but say it nicely. Please connect your tongue to your brain before you say anything :)