Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

6 Ogo 2014

Just Sitback and Listen





Everyone mesti ada taste sendiri kan dalam nak pilih lagu. Well, macam-macam jenis lagu ada sekarang ni. Kadang kadang it doesn't make sense pon and bila dengar certain songs I was like, what the? But yelah cita rasa orang pon dah nama lain lain so mesti ada yang suka walaupun pelik pelik kan. So I usually prefer English songs, well since that is one of the way I've been using to improve my English. Almaklumla sejak bergelar budak D.I.E ni kan, macam-macam cara kena pikir nak improve English kalau tak memang malu kompeni la nama je ambik major English tapi dok lali lagu tu jugak. But I also prefer instrumental songs. Well rasa macam kalau tengah nak stress ke ape ke and if I need to listen to some kind of music then instrumental will be nice sebab tak membingitkan. And lastly lagu lagu Melayu, lama or baru both pon aku dengar sebab asal sedap memang automatic berulang ulang lagu tu je la kat mulut aku. And Malay songs, the old one for me is better sebab takdela merepek repek and my all time favourite is arwah Achik Spin. I really love his voice and all his songs. And the other one I like is Zamani. Dia punya suara mak aih menusuk jantung dan qalbu punya lunak merdunya. And the last one is Arrow. So introduction pepanjang jela ni kan sebenarnya saja ja kali ni entri nak letak lagu ni sebab tetiba tangkap leleh pulak kan so ye lah, tu jelah. so ada yang suka jugak lagu ni? Hahahaha k bye :) 


Arrow - Niat Hati Taknak Berpisah




Dah lama tak berjumpa
Rindu rasa hati
Inginku bertemu denganmu
Biarpun hati ini
Menyatakan benci
Namun hakikat
Kau masihku sayang

Mengapa kita berjumpa
Dan mengapa kita bercinta
Niat hatiku nak kekal lama
Hidup denganmu wahai kasih
Niat hatiku tak nak berpisah
Apakan daya jodoh tiada

Kenangan demi kenangan
Menjelma diingatan
Sukarnya melupakan dirimu
Rintihan demi rintihan
Menyeksakan hidupku
Aku derita... keranamu
Oh kekasih

Sungguh tidakku sangka
Akhirnya begini
Sebuah ikatan asmara
Engkau yang aku sayang
Yang aku kasihi
Mungkinkah bersatu kembali



*p/s : Orang kata, if a girl give a song for you to listen, it means she's trying to tell you some hidden messages, something that she can't say it directly and she wants you to understand the message. Betul ke? For me, yeap it's true and kalau aku bagi lagu kat sesapa yang jadi special dalam hidup aku tu maknanya there's something that I want to say, something hidden so is this song one of it? Hidden message? Haha entahlah. Korang selalu buat? Kalau lelaki bagi lagu dekat perempuan, selalunya sebab lagu tu best, or ada jugak nak bagi bagi hidden message? Entohler labu






Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Leave your comments and thoughts. Don't keep it to yourself, but say it nicely. Please connect your tongue to your brain before you say anything :)