Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

17 Sep 2013

Throwback ELS Action Day : Treasure Hunt



Ehem. Hai :) Tengah godek-godek gambar kat facebook ni tetiba rasa nak letak pulak dalam blog. Bila lah tarikh dah lupa, aku menjadi seorang marshal. Best siot buli orang haha. Bangga weh bangga, tambah bila buleh buli senior yang kerek *joking. First experience lah kiranya, dengan nak kena speaking bagai. Awal lagi dah kena warning :

" Marshals, you are NOT ALLOWED to say even a word in Malay ! "

Phergh ! Nampak tak kediktatoran tu haha. Tapi memang enjoy habes. Dah-dah tengok dulu gambar. Tapi gambar-gambar ni aku ambik dari facebook aku dan jugak si Dela sebab malas nak transfer masuk netbook. Alasan lapuk cliche aku kikiki :D


ELS ACTION DAY : TREASURE HUNT


We are the marshals :D





We are friends. No racist !


Me as marshal :D


Femes jadi marshal, semua kena ambik gambar
dengan aku sebagai bukti kikiki. With my classmates/participants


Dengar je lah lirik meraban diorang haha





We are the treasurer Lol





My favourite seniors' team ! Sporting habis !


Muka fedup la tu haha


Kat checkpoint yang kena jadi actor





The director hahaha


Ehem, team yang mengandungi jejaka hensem+comel ><


The best cheers ever ! Siap jadi keta kebal lagi hahaha




Marshal with Mr Sasigaran. Aku? Lari taknak ambik gamba 



Sepak nak?





Whoaa kalau ikut banyak lagi, yang dalam henset aku nak tunjuk jugak tapi malas nak transfer :( Haih biarlah hehe, ni lah experience yang aku kutip kat UPSI ni. Bangga kot dengan action day ni sebab it was fully organized by Semester 1 students ! Kawan-kawan aku yang handle semua ni, budak sem lain just join as participants je. Mr Sasigaran pon bangga ngan kitorang sebab berjaya handle action ni dengan jayanya, walaupun takda experience sebelum ni. Walaupun aku menolong sebagai marshal je tapi haih nak tumpang bangga lah hehe xD

Memang best sebenarnya, somehow aku belajar untuk berkomunikasi dengan yakin. Sebab as marshal aku kena bagi instruction untuk participants dengan jelas clean and clear gitu. Tapi rasa nak fedup jugak bila ada sorang senior kata :

" I don't get what you are saying "

Lol hancur hati hahahahaa. Takpe takpe pengalaman tu kan. Lepas ni belajar cakap bagi lancar. Jasmin jangan nak bagi malu budak English, nama ja buat Dip In English tapi cakap tak fluent, siot je tau ! Paling best bab buni senior bila aku cakap tak puas hati dengan cheers dorang dan task yang dorang buat. Dengan kereknya senior ni cakap kat aku :


" Eh, we are your seniors lah "

 " So? Yes you are our seniors, but now we are the marshals,
 we have the clues, nothing you can do "


Kan dah kena setepek. Terdiam senior tu kikiki sorry ok :D Dahlah, penat taip. Babai <3




Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

2 ulasan:

Leave your comments and thoughts. Don't keep it to yourself, but say it nicely. Please connect your tongue to your brain before you say anything :)