Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

30 Dis 2013

Moments Need To Be Created




Hai ! Meet me again, with new stories new gossips. No lah, tak baik gosip-gosip apa lah korang, haha. So, after more than a week from my latest update, about joining a segment, now here I am. Thanks for those yang datang melawat my blog, sory tuan segment because I've joined but I didn't really joining because I don't do any blogwalking and so on, sorry sebab I went back for my mid-sem break ! But, I've already follow back those yang sudi singgah and follow this teratak buruk, thanks, really !






Okay back to story, cuti seminggu untuk mid-sem break. Masa diluangkan diguna dimampatkan sebaik mungkin tanpa pembaziran sedikitpun. Cuti seminggu je kot, so memang kena manfaatkan segala masa yang ada. Throwback time aku balik tuh, naik bas dari T.Malim ke Ipoh pukul 8 pagi, and I took Mahligai's bus. And seriously, really satisfied with their services! Bas memang selesa sangat, doubledecker and aku dapat seat kat bawah but tak kesahlah janji selesa kan. Naik bas, membuta lah apa lagi. And driver, really friendly, tersenyum je so memang no complaint about them ! Well done :)

Then sampai kat Terminal Amanjaya, Ipoh dalam pukul 9 something. Like seriously, cepatnya driver ni bawak. Aku target, kalau ikut purata ayah aku bawak kereta selama ni dari Ipoh ke T. Malim it's supposed to be like 2 hours something. Ni satu jam lebih je, memang gila ah cepatkan. Then sampai sana, tunggu pakcik kawan aku datang, sebab dia dah tolong belikan tiket. Menunggu termenung menganga lah kami dalam tu, then pakcik kawan aku ni sampai. Sampai je, dia kata tiket pukul 4. Gila, jenuh tunggu. Kepala otak aku memang dah bayang darjah kebosanan yang bakal melanda. But fortunately, pakcik dia suruh beli tiket lain. Dia kata takkan lah kami nak tunggu sampai pukul 4 kan, then try tanya boleh tukar tiket ke tak but untuk bas apa entah tu memang tak boleh. Then terpaksalah beli tiket lain, bas Transnasional, tiket pukul 11. Memang lega boleh balik awal, tapi kesian sangat kat pakcik kawan aku tu, burn macamtu je duit tiket. Nak bayar dia tak kasi, dia kata biarkan jelah.  Haih, terima kasih banyak-banyak pakcik. Maaf sangat dah menyusahkan macamtu.





A lot of thanks to you pakcik and his wife :)
Allah je akan balas kebaikan korang <3


Then, perjalanan diteruskan. Kali ni, bas Transnasional, paham-pahamlah. Bas yang dah lama. Driver pon dah veteran. Mula naik bas tu, sampai ke seat belakang hah aku ni merantau berseat trekking kan nak ari seat. Keadaan disukarkan lagi dengan tercabutnya label-label yang supposed to be on the seat. Bila orang dah mula naik, mula lah gelabah sebab tak jumpa tempat lagi then nak cari pulak kena ke depan semula berlanggar eksiden bagai dengan semua orang. Rupanya, seat aku depan sekali. Memang, cis label durjana, tergamak kau mempermainkan daku yang daif lagi naif ini -..- Maklumlah, first time naik bas sendiri.

Sampai Shahab dalam pukul 4, mak dengan adik dah tunggu kat sana. Then pergi makan bagai, hanta Amizah balik rumah dia, then terus balik. Sampai ja rumah, tak sempat aku nak duduk pon, mak dengan adik aku terus tak cakap banyak masuk rumah letak kunci kereta ambik  kunci motor ajak aku keluar pi mengail. Aiya, tak sempat aku nak duduk pon. Aku sabor je lah, haha. Nak duduk rumah memang taklah sorang-sorang, boring kot so paksakan diri ikut mak aku pergi mengail tapi aku tak mengail pon. Elok mak aku turun mengail, aku ambik moto merempitlah apa lagi :P

Whole week, aku banyak spend masa dengan kawan-kawan aku sebenarnya. Hari Ahad, pergi kenduri rumah kawan aku yang duk dekat apa entah nama tempat, nama dia Atikah. Dia ni kawan sampai form 3, then dia pindah sekolah. Memang lama gila tak jumpa, pergi kenduri sebab dia dah nak sambung belajar kat Penang. Selesai makan kenduri, aku ajak dorang teman beli kek and KFC sebab nak buat surprise kat adik aku sempena birthday dia yang dah berlalu tu then terus pergi Dusun Resort, tempat keja ayah aku. Aku plan dengan mak, dia bawak adik aku pergi sana then aku yang beli kek bagai tuh. Muka terkejut adik aku, terus pusing, blushing sebab kawan-kawan aku ada sekali. Yalah, dia sorang laki ! Haha, and we took many pictures actually and I want to show it all but macam biasa aku ni bukan perajin orangnya so malas nak transfer, ada la satu dua aku curik dari Facebook je.


Muka adik aku, poyo gila. Bangga la tu
sambut birthday dikelilingi bunga-bunga.
Flowers over boy haha


Gamba ni ja aku upload dalam FB
Our friendship <3
Bestfriend since Form 1, yang second person tu
Zaty, bestfriend dari tadika lagi :)


Memang banyak gambar lah bila kami ni bergabung. Tapi maaf takda, malas nak transfer :( So we planned for another date <3 Hari Selasa, kitorang spent time pergi melawat Ladang Anggur dekat Sik. Siap bawak bekal lagi and pergi berkelah dekat Lata Mengkuang !






























Actually, beriban lagi gambar tapi kalau nak letak semua memang taklah kan. Ni pon curi dari FB makhluk-makhluk seangkatan ni je haha. Apapon, memang cuti kali ni walaupun kejap, tapi memang sangat. Lepas rindu aku kat depa ni, maklumlah masing-masing busy dengan study. And of course, sangat happy luang masa dengan family aku, gelak tawa, pergi memancing pusing kota cari port mancing, sangat best walaupun penat. I'm just happy with my life. Alhamdulillah, thanks Allah for all these gifts :') And, moments need to be created, grab each chance to make it becomes something that will give colours to your life :) Lots of love from me, goodnight ! See you again sooner or later :)




  

Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Leave your comments and thoughts. Don't keep it to yourself, but say it nicely. Please connect your tongue to your brain before you say anything :)