Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

29 Sep 2014

Monday 29/9

So today our first paper. Academic Writing. Alhamdulillah rasanya ramai yang boleh tarik nafas sambil tersenyum lepas keluar dewan tadi. Section A was really okay than I assumed. Ingatkan part tu yang paling payah because of all the definitions and facts but Alhamdulillah it was okay. The APA Style was quite confusing as always but it was okay as well. Tapi gelabah jugak masa last minute check jawapan baru perasan tulisan aku italic or non italic macam takde beza je. Haha so terpaksalah menarik dengan penuh kreatif kekonon italic. Moga Sir Lothfi faham keitalican tulisan aku tu. And the last section OMG MashaAllah sangat menyetresskan. Paraphrasing for sure is not that easy if your vocabularies is in low state. Tapi boleh lah nasib sebab he gave the same structure that we did in class so okay not bad. Overall Alhamdulillah aku rasa ramai yang boleh jawab.

So esok next paper. Translation II and everyone is like ape je kita nak study untuk Translation. Memang ye nak study kamus oxford tu kan. So jawabnya study balik proverbs yang diguna untuk exam last semester. Memang macam takdak clue apa benda yang nak kena translate esok so, just wait and see. So. Yeah sambil sambil study dengar satu dua lagi yang menambat jiwa. Cewah











Lagu lama lama bila dengar balik best kan? Faizal Tahir. He got a really great voice and all his songs are really nice to listen. Enjoy ^^ Back to study. Wish me luck !




Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Leave your comments and thoughts. Don't keep it to yourself, but say it nicely. Please connect your tongue to your brain before you say anything :)