Home About Facebook Twitter Ask.fm Kawan.r

7 Jan 2013

Petua Untuk Semua :)

Jawab salam dulu ! ^^
hai sume , I'm back ! hewhew :D petangpetang ni rajin nak menaip , hehe actually baru balik keje so penat sangat ari ni rasa , tapi best jugak , sebab aku rasa aku dah buleh sikitsikt buat keje kt kedai tu , except bab nak amek order lah , aku memang lemah bab nak comunicate dengan orang ni -,-
tapi takpelah , itu lain kali buleh cite , tadi aku godekgodek dalam Pesbuk tuh terjumpa satu petua yang dipost oleh Pen Merah [dot] Com , kenal tak group ni ? group yang memang femess lah tiap kali aku online mesti ada je infoinfo berguna yang group ni post , kalau postpost kelakar pulak buleh serah dekat group
Wey langau ! betol punye pailang nampak !! haa , group ni memang kelakar habes lah postpost dia
0kei dah merewang ke menda laen dah xD , back to the petua , ni nak share sikit , bagus ni untuk kaumkaum wanita dan anak gadis seperti aku dan kamu - ecece ayat :3 , jom baca !
♥ PETUA DAPAT ANAK ♥

Bismillah, Insya Allah Ini adalah petua bagi perempuan yang inginkan anak (mengandung), terutamanya bagi perempuan yang susah mengandung ;

A. Langkah Pertama

1. Untuk suami - ambil segenggam kurma dan buang bijinya
2. Untuk Isteri - ambil segenggam kurma dan buang bijinya
3. Kisar (blender) kurma tadi supaya menjadi jus kurma
4. Campurkan jus kurma dengan susu kambing (samada susu kambing segar atau tepung susu kambing)
5. Minum Jus kurma susu kambing tadi setiap hari

B. Langkah Kedua

Setiap Pagi (sebagai sarapan). Tak perlu makan lain-lain makanan ;

1. Minum Susu kambing (samada susu kambing segar atau tepung susu kambing)
2. Makan 7 biji kurma

C. Langkah Ketiga

Amalkan Membaca Dan Hayati Surah Maryam : Ayat 1-12. Sebaik-baiknya sebelah pagi (selepas subuh sebelum zuhur) dan petang (selepas asar/Maghrib).

Surah Maryam : Ayat 1-12

Terjemahan Ayat :

1. Kaaf, Haa, Yaa, Ain, Saad
2. (Ini ialah) perihal limpahan rahmat Tuhanmu (Wahai Muhammad), kepada hambaNya Zakaria.
3. (ingatkanlah peristiwa) ketika Nabi Zakaria berdoa kepada Tuhannya Dengan doa permohonan secara perlahan.
4. ia merayu Dengan berkata: Wahai Tuhanku! Sesungguhnya telah lemahlah tulang -tulangku, dan telah putih melepaklah uban kepalaku; dan Aku - Wahai Tuhanku - tidak pernah merasa hampa Dengan doa permohonanku kepadamu.
5. dan Sesungguhnya Aku merasa bimbang akan kecuaian kaum kerabatku menyempurnakan tugas-tugas ugama sepeninggalanku; dan isteriku pula adalah seorang Yang mandul; oleh itu, kurniakanlah daku dari sisiMu seorang anak lelaki.
6. Yang layak mewarisi daku, juga mewarisi keluarga Nabi Yaakub; dan Jadikanlah Dia - Wahai Tuhanku seorang Yang diredhai serta disukai".
7. (Nabi Zakaria diseru setelah dikabulkan doanya):"Wahai Zakaria! Sesungguhnya Kami memberikan khabar Yang mengembirakanmu Dengan mengurniakan seorang anak lelaki bernama Yahya, Yang Kami tidak pernah jadikan sebelum itu, seorangpun Yang senama denganNya".
8. Nabi Zakaria bertanya: "Wahai Tuhanku! Bagaimanakah caranya Aku akan beroleh seorang anak, sedang isteriku adalah seorang Yang mandul dan Aku sendiri pula telah sampai had umur Yang setua-tuanya?"
9. Penyeru itu menjawab: demikian keadaannya - janganlah dihairankan; Tuhanmu berfirman; "Hal itu mudah bagiku kerana Sesungguhnya Aku telah menciptakanmu dahulu, sedang Engkau pada masa itu belum ada sebarang apapun."
10. Nabi Zakaria merayu lagi: "Wahai Tuhanku! Jadikanlah satu tanda bagiku (yang menunjukkan isteriku mengandung)", Allah Taala berfirman: " Tandamu itu ialah Engkau tidak akan dapat berkata-kata Dengan orang ramai selama tiga malam, sedang Engkau Dalam keadaan sihat".
11. maka Dia pun keluar mendapatkan kaumnya dari Mihrab (tempat sembahyangnya), lalu ia memberi isyarat kepada mereka: "Hendaklah kamu bertasbih (mengerjakan Ibadat kepada Allah) pagi dan petang".
12. "Wahai Yahya, Terimalah Kitab itu (serta amalkanlah) Dengan bersungguh-sungguh! dan Kami berikan kepadanya hikmat kebijaksanaan semasa ia masih kanak-kanak.

♥ silakan share ♥
p/s : kopi dan pasta sahaja dari Pesbuk , mari samasama kita share ilmu ni 0keih ? :D
dah baca ? good :*
bagus petua ni untuk kita amalkan bila kita da kawen nanti tau , InsyaAllah moga dipermudahkan kita untuk mendapat zuriat yang soleh dan solehah - Aminnnn :) 


Terima Kasih Sudi Baca Cerita Saya ^^,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Leave your comments and thoughts. Don't keep it to yourself, but say it nicely. Please connect your tongue to your brain before you say anything :)